avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1072 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzatorul nu vrea sa imi dea cartea de identitate a ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzatorul nu vrea sa imi dea cartea de identitate a masinii - trecuta la fisc pe numele meu

Buna ... dimineata tuturor.

Intampin o problema la care nu am gasit raspuns de circa 5 ore de cand caut.

Se dau urmatoarele date:

- cumpar auto cu plata in rate
- primesc absolut toate actele cu exceptia cartii de identitate a masinii
- se semneaza contractul de vanzare cumparare, primesc atestatul fiscal
- se scrie pe talon ca a fost instrainat catre, data, semnat
- am copie dupa cartea de identitate a masinii
- am fost la finante si am trecut masina pe numele meu, am platit impozit, plus amenda pentru neinregistrare in 30 zile
- nu am inmariculat-o la politie, nu am preschimbat talon/carte
- sunt platite toate ratele (se intampla in 2012)
- mi se retine talonul in trafic pentru ITP expirat
- nu circul cu masina o perioada
- vreau sa fac ITP-ul si aflu ca trebuie cartea de identitate in original
- ii cer proprietarului cartea de identitate insa nu vrea sa mi-o dea cerandu-mi sa platesc contravaloarea a 3 amenzi pentru lipsa rovigneta, culmea, cel putin 2 dintre ele fiind inainte de data semnarii contractului de V-C
-ii platesc una dintre ele (ultima) si ii cer copie dupa chitanta, ca a facut plata plus copie dupa celelalte 2 amenzi.
- pe langa acesti bani imi cere inca 200 lei pentru ca .... poate! (justifica o parte din ei pentru eventualele penalizari/dobanzi la neplata amenzilor desi din ce stiu amenzile de genul acesta nu sunt purtatoare de penalizari/dobanzi)
- ma santajeaza ca nu imi da cartea decat daca ii dau toti cei 700 lei stiind ca eu aveam azi programare la RAR.


Sintetizat, la finante masina e pe numele meu, am atestatul fiscal al lui, am plata impozitelor pe numele meu, am copie dupa CIV, am contract V-C. Proprietarul nu vrea sa imi dea originalul CIV.


Cum procedez?
Cine este proprietarul masinii? Pot eu sa solicit duplicat dupa cartea masinii, de la RAR? Pot sa ii fac reclamatie pentru ceva?

Mentionez ca am si convorbirile telefonice inregistrate, legate de aceasta poveste in care spune clar ca nu vrea sa imi dea cartea decat daca ii dau banii, ca nu are timp sa caute chitanta sau amenzile, sa ii dau banii si pe urma le cauta el si mi le da.

Multumesc anticipat pentru raspunsuri.

P.S. Am gasit celelalte topicuri insa toate erau variante diferite in special faptul ca nu a fost trecuta deloc nici macar la finante pe numele cumparatorilor. In cazul meu este trecuta la finante.
Cel mai recent răspuns: Lucian_bz , utilizator 15:19, 18 Martie 2018
sper sa nu o fie o coincidenta dar cred ca personajul Lucian_bz pe langa faptul ca s a logat cu un ID fals ,care nu ii dezvaluie numele real,este chiar personajul real cu care am mari bataii de cap in viata de zi cu zi din cauza unui autoturism autoutilitara marca Nissan Navara db 40.motor 2.5 diesel,fabricatie 2009 ,luata prin leasing financiar pe firma dansului pe care nu o dezvalui inca.
Mai exact de comun acord si nesiliti de nimeni,fiind si rude de gradul 1 am hotarat ca eu sa cumpar aceast Nissan prin firma lui considerand ca ambii avem posibile beneficii.
Eu am platit masina rata dupa rata si tot ce a mai implicat.
Dupa un incident cu cateva amenzi pentru neplata rovignetei s a ajuns la concluzia ca nu ne mai intelegem din multe puncte de vedere.
in prezent:
- detin masina care intradevar emite nocse multe si ar fi o problema asta la RAR in obtinerea cartii CIV :))))). e ceva gen tractor,ca merg zi de zi cu ea si stiu.
-detin talonul care intradevar a fost ridicat pe peroada leasingului de politie pentru expirare(am fost atat de acopuat incat am uitat sa verific actele la masina)
-detin cartea in original.
-detin chitante si facturi ca am platit luna de luna la o banca contractul C-V al masinii.
Pe langa faptul ca am pltit cu varf si indesat aceasta masina,cel care detine firma, 5 ani la rand
mi a cerut 900 ron impozit pt masina,cand impozitul era doar 300 si am platit.
Dar cand sacul nu are fund,vrei sa imi iei si masina?

Stimate domn, nu este deloc un id fals. Daca dvs va place sa scrieti mult atunci folositi eventual si numele stramosilor dvs.

Numele meu chiar este Lucian si nu am nici o legatura cu personajul despre care povestiti dvs. Chiar nu stiu cum v-ati facut aceasta imagine.

Revenind la problema dvs. inteleg ca proprietarul masinii este firma respectiva. Asadar ... cred ca aveti doar un drept de creeanta asupra sumelor pe care le-ati platit (Aparent pentru si in numele firmei).

Insa daca doriti raspunsuri avizate va recomand sa deschideti un topic nou care sa fie vizibil.

Succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzatorul nu este proprietarul din brief. auto cump. din germania. marian89 marian89 Buna ziua, Am cumparat o masina din Germania de la un dealer (AB Automobile), care la randul sau a cumparat masina de la proprietar (Christian). In Brief ... (vezi toată discuția)
Vanzarea unui autovehicul la care nu s-a facut radierea in 30 de zile paulpaul22 paulpaul22 buna seara.as dori sa-mi spuneti cum trebuie sa procedez pt. radierea unui autovehicul pe care l-am vandut de 2ani , i-mi vin amenzi de neplata a rovinietei ... (vezi toată discuția)
Cum pot scoate un duplicat civ al masinii cumparata de la un nene care nu mi-a dat-o? betylina betylina Buna ziua,sunt noua pe aici nu stiu la cine sa apelez si nici daca am nimerit bine intrand pe acest topic,dar va rog mult sa ma ajutati. Am urmatoarea ... (vezi toată discuția)