Buna ziua,
In 1999 am cumparat de la stat casa in care stateam cu chirie (era nationalizata).
Ani de zile am platit impozit si pe gradina si pe cladire.
Anul acesta am primit de la Primarie o instiintare prin care mi se spune ca nu sunt proprietara pe bucatica de gradina din fata casei si sunt obligata sa semnez un ctr de inchiriere.
Cand am fost la impozit sa-mi platesc taxele anuale, am constatat cu stupoare ca am de achitat o suma fabuloasa.
Trebuie sa platesc chiria in urma cu 5 ani, penalizarile sunt 100% tot pe 5 ani, si ce mi se pare cel mai absurd este ca nu platesc numai chirie ci si taxa teren inchiriat ( si la aceasta taxa penalizarile sunt 100%).
Din ce am citit eu, taxa teren inchiriat este de fapt impozit.
Cine plateste impozitul pe terenul inchiriat , nu proprietarul ? in cazul de fata statul?
NU. Pe terenurile de la stat date in concesiune, inchiriere, etc ... impozitul il plateste chiriesul, adica dvs. Deci atat chiria cat si impozitul il veti plati.
Cat despre calculul penalitatilor si majorarilor, daca apreciati ca nu sunt corecte puteti sa ii actionati in instanta (daca de buna voie nu va explica cum s-a ajuns la suma respectiva, pe cei 5 ani inapoi)
P.S. Sa tot fii stat. De ce credeti ca se omoara toti sa fie "stat"?
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Taxa pe teren
innocent
Conform art. 256 din noul cod fiscal, pentru terenurile proprietate publica sau privata a statului si care au fost concesionate, inchiriate, date in ... (vezi toată discuția)
Dubla taxare teren
Ruxzara
Buna ziua, azi am aflat cu stupoare ca, pe linga chiria pe care o platesc primariei pentru curte trebuie sa platesc si o taxa/impozitare catre institutia la ... (vezi toată discuția)