avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 654 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Scara (treptele) din dreptul vecinului, proprietatea ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Scara (treptele) din dreptul vecinului, proprietatea sa?

Buna ziua,
Zilele trecute a venit o echipa sa ma branseze la gaze. S-a constatat ca nu se poate intra cu teava in dreptul etajului meu, partea inferioara, ci prin peretele etajului inferior,partea superioara care da tot la mine in casa. Pe exterior, bineinteles, pe scara blocului. Insa vecinul nu imi permite acest lucru, sustine ca scara si peretele din dreptul lui, inclusiv palierul si partea de perete care da la mine in casa sunt proprietatea lui. Are dreptate? Nu pot trage o teava pe jumate din peretele lui exterior pentru a intra la mine in casa cu teava prin jumatatea cealalta a peretelui? A pus stapanire pana si pe camara blocului si usa care era folosita drept avizier.Considera ca este in dreptul lui si nu doreste afise acolo.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 10:13, 22 Decembrie 2013
Tot ce este in exteriorul apartamentului (fatada, holuri interioare, scara, casa scarii etc) este proprietate comuna, asa incat aprobarea pentru lucrarea de instalare a conductelor de gaz o obtineti de la asociatia de proprietari, nicidecum de la vecinul dv.
Da, tot ce este perete exterior, terase, casa scarii.... sunt parti comune si pentru ca acestea sa fie folosite de cineva (tert, vecin, firma...) trebuie ca cel interesat sa aiba acordul asociatiei de proprietari. Asa de exemplu, atunci cand se instaleaza pe bloc o antena asociatia isi poate da acordul cu votul a jumatate plus unul dar obligatoriu si cu acceptul celor direct afectati, adica cei de la ultimul etaj.
Consider ca si in cazul cand se aseaza un panou, se montreaza o instalatie pe exteriorul peretelui apartamentului meu, trebuie sa fiu intrebat si sa fiu de acord cu asta.
Discutati cu vecinul dumneavoastra. Un argument in sustinerea dumneavoastra ar fi si modul identic in care si-au instalate conducta de gaz vecinii de sub dumneavoastra ori ce de deasupra dumneavoastra. Daca au preocedat si ei la fel cum doriti dumneavoastra e cu atat mai corect sa se respecte un aspect armonios, unitar al fatadei blocului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Coloana gaz interiorul blocului-este legal? Deea2290 Deea2290 Bună seara, s-a demarat o lucrare pentru instalarea unei țevi de gaz (pentru centrale probabil) prin interiorul scării de bloc. De la parter la ultimul ... (vezi toată discuția)
Probleme cu apa la capatul de coloana EduardG EduardG Buna ziua, Recent am cumparat un apartament in zona Dr Taberei – Bucuresti, et 3/3, bloc vechi, fara subsol sau demisol. Odata ce m-am apucat de ... (vezi toată discuția)
Vecinul de la et. 4, singurul racordat la gaze, nu îmi dă voie să mă racordez la țeava trasă de el. care este calea legală de rezolvare? DanielaTunaru DanielaTunaru Buna seara. Locuiesc intr-un bloc cu 4 etaje. Um vecim de la et 4 este singurul care este racordat la gaze , eu vreau sa ma racordez la teava trasa de el dar ... (vezi toată discuția)