avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Amenda administrativa furt
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Amenda administrativa furt

Buna seara,

Problema mea este urmatoarea: in urma cu aproximativ o luna am fost surprinsa de agentii de paza dintr-un supermarket dupa ce sustrasesem din respectivul magazin cateva produse, in valoare totala de 112 lei. Am fost dusa la sectie, am urmat procedurile legale, am dat declaratie si tot ce mai trebuia. Din cate citesc pe forum, ma pot astepta la o amenda administrativa, in posta.
Fiind la acest moment plecata din tara, iar familia mea nestiind nimic despre incident, intrebarile mele sunt urmatoarele:
- Exista un termen aproximativ in care sunt trimise amenzile, dupa comiterea infractiunii?
- Cum arata o amenda in acest caz, cand vine in posta? Infractiunea e detaliata? Locul unde s-a intamplat, data etc.?
- Dorind sa imi protejez familia de aflarea vestii, exista vreo sansa sa imi pot modifica adresa pe care va fi trimisa amenda, alta decat cea inscrisa in declaratie si copia de buletin, astfel incat sa ma ocup de solutionarea ei personal?
- Cunoasteti cazuri in care, pentru cazuri asemanatoare, s-au luat alte masuri decat amenda administrativa?

Va multumesc mult, anticipat, pentru raspunsurile dumneavoastra.
Cu toate urarile de bine,
Ioana.
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Decembrie 2013
Ioana2806, utilizator
1-Nu exista legal prevazut termen solutionare astfel de spete
Avand in vedere complexitatea redusa ,nominalizarea faptuitorului,perioada in care ne aflam,spetele deja in cercetare,probabil ca solutia in cauza va fi dispusa anul urmator
2-Aveti posibilitatea sa comunicati oficial politiei responsabile date referitoare la domiciliul dv ,unde eventual sa va fie comunicata citatia sau alte acte procedurale
3-Conditionat de existenta de antecedente penale ale faptuitorului,de circumstante,de existenta/valoarea prejudiciului,fiecare speta este solutionata distinct
Puteti depune o cerere prin care sa indicati domiciliul unde sa fiti citat pe viitor.
In acest fel aveti sansa sa nu afle parintii de acest furt.

In cazul dvs. se poate aplica o amenda administrativa si am foarte multi clienti carora le-a fost aplicata aceasta sanctiune in caz de furt de acest fel.
Vă mulțumesc mult pentru răspuns. Cineva din țară a vorbit pentru mine cu agentul care s-a ocupat de caz, dar i s-a răspuns că trebuie să vorbească mai departe cu reprezentanții Oficiului Poștal de care aparțin și să redirecționeze corespondența la o altă adresă. Cred că acest proces se va dovedi a fi foarte anevoios, pentru că mă gândesc că va implica o procură (pe care în străinătate o pot face doar la Consulat) care se va elibera în prea multă vreme și care e foarte scumpă aici.Credeți că există o altă metodă pentru redirecționarea scrisorilor de acest gen? Au fost informațiile date de agent complete și corecte? Există o șansă de a o face telefonic/ online/ prin intermediul altcuiva fără o procură notarială?
Vă mulțumesc mult, încă o dată.
Cineva din țară a vorbit pentru mine cu agentul care s-a ocupat de caz, dar i s-a răspuns că trebuie să vorbească mai departe cu reprezentanții Oficiului Poștal de care aparțin și să redirecționeze corespondența la o altă adresă.

Trebuie sa comunicati adresa de corespondenta organului de urmarire penala nu Oficiului Postal.
patrascu razvan a scris:

Cineva din țară a vorbit pentru mine cu agentul care s-a ocupat de caz, dar i s-a răspuns că trebuie să vorbească mai departe cu reprezentanții Oficiului Poștal de care aparțin și să redirecționeze corespondența la o altă adresă.

Trebuie sa comunicati adresa de corespondenta organului de urmarire penala nu Oficiului Postal.

Bun, asta m-am gandit si eu... dar daca cei de la sectia care ancheteaza cazul nici nu au vrut sa ia in considerare aceasta varianta si ne-au redirectionat spre Oficiul Postal, atunci cui ar trebui mai degraba sa ma adresez?

Alte discuții în legătură

Citatie Ioana925 Ioana925 Buna seara! In cazul in care doresc sa fiu citata telefonic intr-un caz de furt calificat este posibil acest lucru? Mentionez ca furtul calificat se refera la ... (vezi toată discuția)
Furt calificat FlowGj FlowGj Buna seara, Vreau sa va intreb respectuos ce se poate intampla in urmatoarea speta.Am fost cu prietena in aceasta seara la cumparaturi.Aceasta si-a pus pe cap ... (vezi toată discuția)
Furt din magazin, dosar penal malinap malinap Buna, ieri am fost prinsa cand am sustras din magazin 2 coliere, valoarea este de 119 lei. Stiu, regret enorm, este rusinos ceea ce am facut. Am vrut sa le ... (vezi toată discuția)