avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 397 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Marca inregistrata
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Marca inregistrata

Buna ziua,
Sunt detinatorul exclusiv al unei marci inregistrate la OSIM - un artist cu care am lucrat si cu care s-a incheiat contractul de exclusivitate; am instiintat persoana respectiva printr-o notificare scrisa despre faptul ca marca pe care o foloseste imi apartine - a semnat de luare la cunostinta si, conform notificarii, in termen de 5 zile trebuia sa-mi trimita o adresa oficiala prin care sa-mi spuna ce masuri a luat in acest sens. Au trecut aceste 5 zile si artistul continua sa foloseasca numele: pagina de facebook, adresa de e-mail, nume pe afise. Care este pasul pe care-l pot face imediat? Precizez ca artistul este din Rep Moldova si nici macar adresa oficiala nu i-o cunosc. La politia pentru straini este foarte probabil sa figureze cu o alta adresa. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 20:09, 3 Ianuarie 2014
Este neclar din mesajul dvs.: marca pe care o detineti este compusa din numele artistului respectiv?
Numele inregistrat este numele de scena, dar artista il foloseste mai nou insotit si de numele de familie.
Asa as putea si eu inregistra marca David Copperfield si sa zic ca iluzionistul trebuie sa-mi plateasca bani.
Numele respectiv de scena a fost acordat interpretului de catre impresar la semnarea unui contract exclusiv de impresariat & management artistic.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pseudonimele artistilor nu sunt marci comerciale, deoarece nimeni nu poate avea drept proprietate artisti (sclavia a fost abolita).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Marcã înregistratã lorand95 lorand95 Avem un magazin specializat din anul 1998 care foloseste o anumita denumire. Ina Martie anul 2011 am facut demersurile la OSIM pentru inregistrarea denumirii ... (vezi toată discuția)
Verificare exclusivitate marca di-giv di-giv Cum pot verifica daca o marca este exclusiva? (vezi toată discuția)
Contract de comodat torex2 torex2 Daca am inregistrat o marca la osim ca persoana fizica si vreau sa o pun la dispozitia srl-ului in care sunt asociat unic, pot face acest lucru printr-un ctr ... (vezi toată discuția)