avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 558 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Marcã înregistratã
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Marcã înregistratã

Avem un magazin specializat din anul 1998 care foloseste o anumita denumire. Ina Martie anul 2011 am facut demersurile la OSIM pentru inregistrarea denumirii si am obtinut un numar de depozit . La scurt timp prin luna aprilie un fost client si a deschis un magazin similar cu al nostru cu acelasi produse si si a pus aceiasi denumire ca si al nostru. Noi iam trimis o somatie prin care il anuntam ca avem depus la OSIM cerere de inregistrare a marcii si il rugam sa nu o mai foloseasca. El a continuat sa folosesca denumirea noastra in continuare mai mult decat atat in iunie depune si el o cerere de inregistrare la OSIM cu aceiasi denumire si o observatie la marca noastra cum ca noi am deschis doar in anul 2011 si noi iam furat marca lucru care a intarziat inregistrarea marcii noastre iar el continuind sa o foloseasca. Dupa ce am depus la OSIM dovezi cum ca noi folosim denumirea din anul 1998 ( contracte poze acte oficiale) incluziv facturi catre firma respectiva care sustinea ca noi am deschis doar in anul 2011, facturi din anii 1999, 2000, 2011 am obtinut certificatul de inregistrare a marcii in luna februarie 2012. Am depus o plangere la politie unde ne am constituit si parte civila cerand daune materiale si morale . Sa inceput urmarirea penala iar in luna Mai a venit ordonanta de scoatere de sub urmarirea penal si aplicarea unei amenzi de 500 lei motivand ca sant intrunite elementele constitutive ale infractiunii dar persoana nu prezinta pericol social. La scurt timp noi am contestat la tribunal ordonanta procurorului proces care este inca pe rol. Tot in luna Mai am depus o noua plangere la Politie i care am spcificat ca chiar daca a schimbat numele magazinului numitul folosete in continuare marca noastra pe internet (pagina de magazin, linkuri cu trimitere la pagina lui toate folosinduse de marca noastra), plangere la care nu am primit raspuns nici pana astazi.

1.Procurorul nu trebuia sa ma audieze si pe mine si sa incerce sa solutioneze si partea civila ?

2.Daca tribunalul imi respinge plangerea mai am cui sa ma adresez ?

3. In legatura cu a doua plangere depusa in Mai anul acesta este un termen sau poate dura cat vrea politia ?
Mentionez ca din anul 2011 pana acuma el foloseste marca noastra sub diferite forme .

va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: lorand95 , utilizator 11:07, 9 Octombrie 2012
Aveti la dispozitie actiunea in instanta. Ati pierdut timp pretios cu plangerea la Politie.....
va referiti pe civil ?
Da, civil.
in primul rand ce a facut el este infractiune si stia ca nu are voie sa foloseasca marca si desigur pe civil nu dispun acuma de banii pentru taxa de timbru

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Justificare pretentii civile lorand95 lorand95 Ma poate ajuta cineva cu un model sau cu un sfat cum as putea calcula pretentii civile? Mai exact denumirea magazinului nostru( denumire fiind marca ... (vezi toată discuția)
De 2 ori sup? lorand95 lorand95 Este normal ca dupa constatarea unei infractiuni si inceperea urmariri penale sa se scoata de sub urmarirea penala cu Art 18 I 1 si aplicarea unei amenzi cu ... (vezi toată discuția)
Respinge plangerea ca neintemeiata lorand95 lorand95 Subsemnatul XXdomiciliat in administrator al YYformulez plangere inpotriva ordonantei de scoatere de sub urmarire penala si aplicarea unei sanctiuni cu ... (vezi toată discuția)