avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 550 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Justitia este oarba ?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Justitia este oarba ?

Pe scurt un fost client in anul 2012 deschis un magazin indentic cu al nostru si sa folosit de marca noastra inregistrata. Noi am facut plangere penala , sa inceput urmarirea penala sa constatat ca sant intrunite elementele constitutive ale infractiuni si sa dat scoatere de sub urmarirea penala pe 18 I 1 si aplicarea unei amenzi administrative de 500 lei . Dupa luarea la cunostinta a ordonantei a folosit in continuare marca noastra motiv pentru care am depus o noua plangere penala . Am contestat prima ordonanta la tribunal , am alaturat dovezi ca si dupa luarea la cunostiinta a ordonatei foloseste marca noastra ,plangere respinsa ca neintemeiata. Dupa ce am depus a doua plangere sa inceput din nou urmarirea penala sa constatat din nou ca sant intrunite elementele constitutive ale infractiunii si desigur sa dat aceiasi solutie ca si in primul dosar scoatere pe art 18 I 1 si amenda administrativa tot de 500 lei . Am facut plangere la judecatorie si ieri sa dat solutia si desigur mi sa respins plangerea tot ca neintemeiata.


Persoana respectiva prin societatea pe care o administreaza a folosit marca noastra aproape 2 ani de zile , a luat o buna parte din clienti ( clientii fiind siguri ca magazinul respectiv apartine tot de noi) si sa ales cu 2 amenzi de cate 500 de lei.

mai am vreo cale de atac ?
mai este vreo institutie care ar putea redeschide dosarele ?
Cel mai recent răspuns: Mihai Strimbeanu , Alte profesii 01:29, 26 Aprilie 2013
Daca mai faci o plangere si se incepe urmarirea penala pentru a treia oara,organul de urmarire penala nu mai poate da o a treia amenda si este obligat sa-l trimita in judecata .
Poti incerca ,ce ai de pierdut?
Acuma pe ce baza sa mai fac o plangere ? Dupa ce sa inceput a doua urmarire penala a incetat sa mai folosesca marca .
Daca au adus prejudiciu firmei dv.actionati pe civil mai ales ca vina este dovedita prin cele doua amenzi administrative.
Dar este un proces de lunga durata.
Dar daca considerati ca merita si ca pierderile sunt asa de mari ,de ce sa nu incercati.
problema este ca a adus mari prejudicii si pe civil trebuie platita taxa de timbru si nu mi se pare corect ca tot cel furat sa plateasca
Asa este ,dar dupa ce se termina procesul ,daca in cazul in care castigati va recuperati toate cheltuielile....daca?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Folosirea ilegalã a mãrcii înregistrate a firmei . procurorii au dispus nup. lorand95 lorand95 Pe scurt un fost client in anul 2012 deschis un magazin indentic cu al nostru si sa folosit de marca noastra inregistrata. Noi am facut plangere penala , sa ... (vezi toată discuția)
De 2 ori sup? lorand95 lorand95 Este normal ca dupa constatarea unei infractiuni si inceperea urmariri penale sa se scoata de sub urmarirea penala cu Art 18 I 1 si aplicarea unei amenzi cu ... (vezi toată discuția)
Marcã înregistratã lorand95 lorand95 Avem un magazin specializat din anul 1998 care foloseste o anumita denumire. Ina Martie anul 2011 am facut demersurile la OSIM pentru inregistrarea denumirii ... (vezi toată discuția)