Pe scurt un fost client in anul 2012 deschis un magazin indentic cu al nostru si sa folosit de marca noastra inregistrata. Noi am facut plangere penala , sa inceput urmarirea penala sa constatat ca sant intrunite elementele constitutive ale infractiuni si sa dat scoatere de sub urmarirea penala pe 18 I 1 si aplicarea unei amenzi administrative de 500 lei . Dupa luarea la cunostinta a ordonantei a folosit in continuare marca noastra motiv pentru care am depus o noua plangere penala . Am contestat prima ordonanta la tribunal , am alaturat dovezi ca si dupa luarea la cunostiinta a ordonatei foloseste marca noastra ,plangere respinsa ca neintemeiata. Dupa ce am depus a doua plangere sa inceput din nou urmarirea penala sa constatat din nou ca sant intrunite elementele constitutive ale infractiunii si desigur sa dat aceiasi solutie ca si in primul dosar scoatere pe art 18 I 1 si amenda administrativa tot de 500 lei . Am facut plangere la judecatorie si ieri sa dat solutia si desigur mi sa respins plangerea tot ca neintemeiata.
Persoana respectiva prin societatea pe care o administreaza a folosit marca noastra aproape 2 ani de zile , a luat o buna parte din clienti ( clientii fiind siguri ca magazinul respectiv apartine tot de noi) si sa ales cu 2 amenzi de cate 500 de lei.
mai am vreo cale de atac ?
mai este vreo institutie care ar putea redeschide dosarele ?
Puteti face plangere impotriva solutiei procurorului dar este greu de spus ce va decide instanta.
Oricum se merita incercat deoarece fapta a afectat firma dvs.
Aveti deschisa calea unei judecati civile pentru a obtine daune.
Aici este problema, am facut la prima ordonata plangere in instanta si mi sa respins ca neintemeiata. Persona respectiva a continuat sa foloseasca marca noastra in continuare asa ca am facut o noua plangere la politie motivand ca si dupa scoaterea de sup urmarire penala el continua sa foloseasca marca noastra. Sa deschis un nou dosar penal , o noua urmarire penala si sa dat aceiasi solutie ca si in primul dosar , amenda administrativa si scoatere de sub urmarirea penala. Am facut din nou plangere in instanta motivand ca deja este o infractiune in forma continua , plangere care mi sa respins din nou ca neintemeiata.
Poate ca ar trebui sa sesizati CEDO...deoarece este o bataie de joc in opinia mea.
Infractorii sunt incurajati sa actioneze in acest fel si din moment ce fapta constituie infractiune va sunt incalcate drepturi si libertati fundamentale.
Termenul de sesizare pentru CEDO este de 6 luni de la data la care v-a fost respinsa plangerea.
Recursul s-a suprimat...prin lege...
De 2 ori sup?
lorand95
Este normal ca dupa constatarea unei infractiuni si inceperea urmariri penale sa se scoata de sub urmarirea penala cu Art 18 I 1 si aplicarea unei amenzi cu ... (vezi toată discuția)