Ma poate ajuta cineva cu un model sau cu un sfat cum as putea calcula pretentii civile? Mai exact denumirea magazinului nostru( denumire fiind marca inregistrata la OSIM) a folosito un fost client care si adeschis un magazin cu acelasi profil ca si al nostru timp de un an de zile pana la finalizarea dosarului penal unde iau dat scoatere pe 18. I1. Dupa finalizarea dosarului a schimbat denumirea magazinului dar a continuat sa o foloseasca pe net . Noi am facut a doua plangere si sa inceput din nou urmarirea penala . Daca pot dovedii ca anul trecut pe o anumita perioada am avut un numar de clienti iar anul acesta pe aceiasi perioada am avut cu mult mai putini clienti oare este suficient? Daune morale pot cere si daca pot cum as putea sa le justific?
este o problema destul de complicata... dvs puteti doar estima prejudiciul material si moral... daca doriti sa fie bine calculat ar fi bine sa va angajati un expert, un auditor financiar mai precis care sa intocmeasca un raport in care sa arate legatura directa intre prejudiciul moral si material suferit de dvs urmare a utilizarii fara drept a firmei de catre peprs ce se face vinovata si impotriva careia ati facut plangere
de ex anul acesta pe aceiasi perioada ca si anul trecut 1 ianurie-30 septembrie am avut cu 2500 de clienti mai putini asta ar insemna undeva la 15-20 pe zi mai putini, sa zicem ca 10 nu au mai venit din alte motive iar 5 si 10 au plecat la firma concurenta crezand dupa denumirea magazinului ca santem aceiasi societate . Acuma din cei 5-10 de ce valoare au cumparat ?puteau cumpara de 1 leu sau de 200 de lei de ex. Habar nu am cum sa calculez prejudiciul si as mai adauga munca mea de 14 ani prin care am atras clienti noi sau iam pastrat pe cei vechi prin seriozitate si promtitudine cum sa o evaluez ?
Buna
In anul 2011 sa folosit cineva de marca noastra inregistrata la OSIM iar in Mai 2012 procurorul la scos de sub urmarirea penala cu motivarea ca nu are antecedente si ca nu prezinta pericol social si ia aplicat o amenda de 500 lei cu caracter administrativ. Noi am contestat ordonanta si la Prim procuror si la Tribunal ambele fiind respinse pe motivul ca nu sant intemeiate . Persoana respectiva a continuat sa foloseasca marca noastra in continuare asa ca am depus o noua plangere sa deschis o noua urmarire penala sa constatat din nou in cercetarile facute ca a folosit marca noastra in continuare dar din nou procurorul a aplicat aceia solutie ca sin in primul dosar , amenda de 500 si scoaterea de sub urmarire penala . Ce pot sa mai fac ?
Interventie moderator:
@lorand 95, am rugămintea să nu mai deschideţi atâtea discuţii pe aceeaşi temă. Puteţi discuta în cadrul unuia dintre topicurile deja deschise.Vă mulţumesc.
Marcã înregistratã
lorand95
Avem un magazin specializat din anul 1998 care foloseste o anumita denumire. Ina Martie anul 2011 am facut demersurile la OSIM pentru inregistrarea denumirii ... (vezi toată discuția)
De 2 ori sup?
lorand95
Este normal ca dupa constatarea unei infractiuni si inceperea urmariri penale sa se scoata de sub urmarirea penala cu Art 18 I 1 si aplicarea unei amenzi cu ... (vezi toată discuția)