avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1087 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Schimbarea societatii de asigurare a locuintei de la o ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Schimbarea societatii de asigurare a locuintei de la o societate de asigurari catre o alta fara probleme.

Buna seara.
In urma cu 4 ani am facut la banca un imprumut in bani cu ipoteca si am luat o locuinta. Am facut asigurarea locuintei la un asigurator deoarece asa ni s-a spus atunci. Pana in acest an am platit cu ordin de plata asigurarea locuintei la banca la casierie catre asigurator.
In acest an am schimbat asiguratorul fiind tot o societate agreata de catre banca dar una din doamnele de la ghiseu nu a vrut sa-mi primeasca asigurarea si ma plimba pe drumuri de cateva zile. Tot imi cere o notificare de la asigurator in care sa se specifice ca aceasta este de acord cu schimbarea societatii de asigurare. E ceva normal sau este exces de zel de la o d-ra mai putin informata? Societatea de asigurare nu vrea sa dea aceasta notificare. Ce pot face in aceasta situatie avand in vedere ca eu am asigurarea facuta la o alta societate unde mi s-a facut o oferta mai buna. Va multumesc.
Ultima modificare: Joi, 26 Decembrie 2013
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 21:08, 22 Decembrie 2013
Ce fel de asigurare? Facultativa sau obligatorie?
(Si daca nu a vrut sa va primeasca dna de la ghiseu asigurarea ce? care ar fi problema?)
Am facut si obligatorie si facultativa , cea facultativa pentru suma la care este ipotecata locuinta. Mi s-a spus sa merg la banca in fiecare an sa duc asigurarea, sa fac dovada ca am asigurat locuinta. Am vrut sa fiu de buna credinta, sa fiu corecta........
Foarte bine, ati procedat corect incercand sa fiti corecta.

2) Asigurarea facultativa (de fapt obligatorie si asta, la suma creditului si cesionata si asta in favoarea bancii), se face la o societate agreata de banca. Acum : asigurarea se incheie pe un an si nu trebuie sa existe o reziliere cu fostul asigurator sau sa isi dea acesta acceptul de a renunta la serviciile respective de asigurare ("serviciile" vreau sa spun).
Deci: ori dna de la ghiseu nu se pricepe, ori nu ii place de dvs., alta explicatie nu vad.
Rezolvarea: ori faceti in scris la sucursala, centrala, etc , ori cautati un sef si incercati sa o rezolvati amiabil.
Ultima modificare: Joi, 26 Decembrie 2013
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurare obligatorie locuinta alecsiaflorin alecsiaflorin BUNA ZIUA.V AS RUGA SA MI SPUNETI DACA SUNT OBLIGAT SA AM ASIGURARE OBLIGATORIE A LOCUINTEI DACA ACEASTA ESTE SUB IPOTECA? UNELE VOCI SPUNEAU CA ESTE ... (vezi toată discuția)
Asigurare locuinta ipotecata ady492 ady492 Am un credit ipotecar si in contractul de credit se specifica ca banca plateste prima de asigurare facultativa a locuintei pe toata durata creditului ,daca ... (vezi toată discuția)
Asigurare obligatorie locuinta vs. asigurare locuinta ipotecata Lulica Lulica Buna ziua In cazul in care am locuinta ipotecata si am incheiat o polita de asigurare, este necesara si incheierea unei polite obligatorii? Teoretic prima ... (vezi toată discuția)