avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1160 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... asigurare locuinta ipotecata
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

asigurare locuinta ipotecata

Am un credit ipotecar si in contractul de credit se specifica ca banca plateste prima de asigurare facultativa a locuintei pe toata durata creditului ,daca locuinta este asigurata ,mai sunt obligat sa fac si asigurarea pad.
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 16:51, 20 Iulie 2014
Asigurarea PAD este obligatorie si trebuie sa o cesionati in favoarea bancii.

Nu cred ca banca plateste asigurarea facultativa, dumneavoastra trebuie sa o platiti.

Asigurarea PAD acopera doar o valoare de 20000 EUR si nu acopera decat riscurile de cutremur, inundatii si alunecari de teren.


Interesaţi-vă, cereţi lămuriri de la bancă şi convingeţi-vă că asigurarea facultativă este plătită (deşi m-ar mira asta din moment ce băncile te pun să închei contract separat pentru asigurare) şi dacă este inclusă în asigurarea facultativă şi asigurarea PAD.
În România există multe tipuri de asigurări facultative pentru locuinţe. Eu personal am încheiat o asemenea asigurare facultativă pe o perioadă de 5 ani care include asigurarea PAD.
Intradevar, a fost o perioada cand asigurarea PAD era cuprinsa in cea facultativa dar in prezent asigurarea PAD este separata de cea facultativa si prin urmare trebuie platita pentru ca este ... obligatorie!
Iar bancile nu platesc asigurarile locuintelor ipotecate ci persoanele care au solicitat creditul.
Efectul specificatiei din contract, poate fi diferit azi fata de data (anul) cand l-ati inchaiat.
Polita facultativa, acopera riscuri mai multe, altele decat dezastrele si diferentele valorice mai mari, respectiv care depasesc 20000E.
S-ar putea ca banca sa se rezume numai la asigurarea facultativa, intrucat obligatia asigurarii PAD revine proprietarului locuintei (prin lege)
Lamuririle le cereti la banca, daca nu v-a instiintat/notificat cumva dupa data ultimei schimbari a legii asigurarii locuintei.
Ultima modificare: Duminică, 20 Iulie 2014
nucu$, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurare locuinta facultativa Geom1 Geom1 Buna ziua, Locuinta este ipotecata in favoarea bancii si trebuie sa platesc anual o asigurare facultativa, in favoarea bancii, in functie de valoarea ... (vezi toată discuția)
Asigurare locuinta cu ipoteca reptila reptila Buna ziua, am cumparat o locuinta cu credit ipotecar, si banca suporta cheltuiala cu asigurarea de viata pentru alunecari de teren, inundatii, cutremur si ... (vezi toată discuția)
Asigurarea obligatorie a locuintelor dellux dellux Daca am incheiat o asigurare facultativa a locuintei de 17 euro trebuie sa am si asigurarea obligatorie PAD ? (vezi toată discuția)