Buna ziua, am cumparat o locuinta cu credit ipotecar, si banca suporta cheltuiala cu asigurarea de viata pentru alunecari de teren, inundatii, cutremur si multe altele. Banca a trimis o notificare prin care solicita sa imi fac si in nume propriu asigurare de viata in valoare de 20 e pentru cutremur, alunecari de teren, inundatii. Si daca nu fac aceasta asigurare o sa mi se ia din cont bani. De ce ma obliga sa fac asigurare facultativa pentru cutremur, alunecari de teren, inundatii daca banca suporta o data asigurarea? Se asigura un imobil de 2 ori? Ce lege ma obliga sa fac asa ceva?
Sa lamurim ce fel de asigurari aveti la banca:
1. Prima e pentru locuinta achizitionata cu banii de la banda si are cuprinse in asigurare riscuri precum cele insiruite de dvs., respectiv: cutremur, alunecari de teren, inundatii, etc.;
2. Urmatoarea asigurare solicitata de banca e cea de viata, unde vor fi incluse riscuri pentru viata si sanatatea dvs.
Banca poate sa solicite si astfel de asigurari, daca sunt prevazute in contractul de credit incheiat.
Pentru a va lamuri, e bine, inainte de a merge la banca pentru lamuriri, sa lecturati, cu maxima atentie, toate clauzele din contractul de credit.
Daca aceste clauze le considrati a fi excesive, formulati o plangere pentru clauze abuzive.
Desigur, un ajutor specializat v-ar fi de un real folos in demersurile dvs.
Certificat de asigurare - Incendiu si calamitati naturale. Riscurile asigurate sunt: Incendiu, trasnet, explozie, caderea de aeronave sau parti ale acestora. cutremur, furtuna, vijelie, grindina, inundatie, alunecari de teren. Mentionez ca am contractat acest credin in anul 2005.
Buna ziua,
Pentru creditul contractat banca a facut asigurarea facultativa a locuintei, care de altfel este cesionata in favoarea bancii in caz de daune. Cu ultima modificare a legislatiei in privinta asigurarii locuintelor, sunteti obligat sa aveti asigurare PAID, impotriva dezastrelor natural: inundatii, cutremur si alunecari de teren. Suma maxima la care se poate face asigurarea este de 20000 euro pentru care se plateste o prima anuala de asigurare de 20 euro. Despre aceasta suma este vorba in adresa bancii. Nu are legatura cu asigurarea de viata.