avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1079 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Partaj dupa divort prin mediere
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Partaj dupa divort prin mediere

divortata de 6 luni..partaj pt investitii aduse imobilului proprietatea mamei mele prin mediere..fostul sot nu doreste 1/2 din investitia facuta in timpul casatoriei doreste sa fie despagubirea direct proportionala cu veniturile noastre..eu cam 6 la suta din cat castiga el.intrebare..daca merg in judecata se poate sa castig 1/2 din investitiile facute impreuna si sa ii inapoiez fostului sot doar jumatate din suma ceruta de el?sau si la judecata voi ajunge sa am din investitie doar procent mic din cauza salarului meu mic de bugetara?multumesc.ioana v.

Sotul dumneavostra nu are o baza legala in ceea ce pretinde. Bunurile obtinute in timpul casatoriei se inpart in cote egale indiferent de veniturile pe care le-ati avut. Si eu am trecut prin asta si am fost la mediatorul X din bucuresti. Omuletul ala ne-a desurcat din caz mult mai compicat de atat.


Interventie moderator: conform regulamentului de forum, va rog sa nu mentionati nume de persoane, ori institutii. Daca doriti sa faceti o recomandare, puteti folosi mesageria privata. Multumesc de intelegere
Ultima modificare: Luni, 23 Decembrie 2013
Ceausescu Liliana - Birou de Mediator, Mediator
Pt a-si recupera parte din bani, ar trebui s-o actioneze in instanta pe mama dvs si sa probeze investitia facuta, cat valoreaza azi la data pretentiilor pt ca dvs v-ati folosit de ea, nu mama.
Mama poate avea si dansa la randu-i ceva pretentii ca ati stat gratis in casa ei.
E bine sa va intelegeti amiabil, insa daca nu ajungeti la un acord, omul sa se indrepte catre instanta.

Atentie, am fost parte intr-un proces in care nu s-a ajuns la un compromis. Chiriasul a cerut despagubiri pentru imbunatatirile facute. Noi ca si proprietari am cerut chirie. Rezultatul a fost ca s-au admis ambele cereri, dar chiria a depasit cu mult îmbunatățirile. O negociare initiala cu cap i-ar fi scutit pe chiriasi de o mare suma de bani.
Stimata doamna,
Din relatarea dv. nu am inteles daca medierea a avut loc, daca s-a redactat un Acord de mediere sau daca medierea a esuat fiindca nu ati fost de acord cu pretentiile sotului.
Intr-adevar, conform legii, nu aveti cum sa primiti un procent atat de mic din bunuri.
Bunurile comune ale sotilor se afla in devalmasie, adica apartin concomitent si dv., si sotului, fara ca vreunul dintre dv. sa fie titularul unei cote-parti determinate din dreptul de proprietate asupra bunurilor comune.
Buna,medierea nu a avut finalizare doar in ianuarie ne vom intalni pt a ajunge la acordul de mediere, daca fostul sot va accepta suma pe care pot sa o ofer care reprezinta jumatate din cat a cerut el la prima intalnire a medierii din luna decembrie.

Alte discuții în legătură

Partaj divort cu uzufruct viager costelMB costelMB Buna ziua. de curand am divortat de sotie dupa o casnicie de 13 ani si avem 2 copii minori 12 si 7 ani. In cazul de partaj nu m-am inteles cu sotia cu care am ... (vezi toată discuția)
Bună seara. am divorțat de soțul meu după.14 ani ..acum 7 ... Vasilica Petre Vasilica Petre Bună seara. Am divorțat de soțul meu după.14 ani ..Acum 7 ani am încheiat un contra ct de întreținere cu mama lui ,cu clauză de uzufruct viager pe 10 ... (vezi toată discuția)
Cum se impart datoriile dupa divort? bebela bebela Eu si sotul meu divortam.Avem un credit pentru nevoi personale, din care am cumparat masina, iar o mica parte din credit l-am investit in apartamentul in care ... (vezi toată discuția)