avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună seara. Am divorțat de soțul meu după.14 ani ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună seara. Am divorțat de soțul meu după.14 ani ..Acum 7 ...

Bună seara. Am divorțat de soțul meu după.14 ani ..Acum 7 ani am încheiat un contra ct de întreținere cu mama lui ,cu clauză de uzufruct viager pe 10 ani.Intre timp noi am investit o groază de bani in casa.,iar bunurile comune sunt considerabile ca valoare.Cum îmi sugerati să fac partaj in instanță?De asemenea aș dori să cer rezilierea contractului de întreținerei însă nu știu dacă mai pot recupera parte din i investiția făcută în casă. Va multumesc anticipat.

Cel mai recent răspuns: Madalina Pascu , Avocat 23:49, 24 August 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara, mesajul dvs. este un pic neclar. Partajul bunurilor comune, daca la acela va referiti, in cazul in care nu l-ati facut, se va referi strict la bunurile dobandite in timpul casatoriei intre dvs. si sot. Ulterior divortului, orice imbunatatiri pe care le-ati facut unei case care nu era in proprietatea dvs., se transforma intr-un drept de creanta al dvs. detinut impotriva proprietarului. Astfel spus, pentru imbunatatirile pe care le-ati facut, in baza documentelor doveditoare, aveti deschisa o actiune in pretentii impotriva proprietarului casei. Daca imbunatatirile sunt facute in imobilul pe care l-ati dobandit cu fostul sot in timpul casatoriei si acestea au fost efectuate ulterior divortului, aveti o actiune in pretentii tinand cont de dreptul dvs. de coproprietate si in functie de cui ii va fi atribuita casa in urma partajului. In functie de dclauzele contractului de intretinere, daca imbunatatirile facute exced obligatiei dvs. de intretinere, puteti recupera investitia, inclusiv in situatia rezilierii contractului. Cel mai bine, luati legatura cu un avocat care sa analizeze situatia dvs. concreta si actele de care dispuneti, altfel nu veti putea primi un raspuns corect si complet.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bunuci comune.... baietzika baietzika printre bunurile dobandite in timpul casatoriei se afla si casa cu teren cumparata de la parinti cu contract cu clauza. acestia solicita anulare act. noi am ... (vezi toată discuția)
Recuperare dupa divort a contravalorii imbunatatirilor facute la apartamentul socrilor BABYDOLL BABYDOLL Se poate introduce o actiune in pretentii impotriva fostilor socrii si a fostei sotii, pentru a recupera cheltuielile facute de mine cu imbunatatirile aduse la ... (vezi toată discuția)
Termen de introducere a actiunii de partaj al bunurilor dobandite cuki1955 cuki1955 Dupa ramanerea definitiva a unui divort ,exista un termen limita ,in care trebuie solicitat partajul bunurilor dobandite in timpul casatoriei ? In ... (vezi toată discuția)