avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 793 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj divort cu uzufruct viager
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj divort cu uzufruct viager

Buna ziua. de curand am divortat de sotie dupa o casnicie de 13 ani si avem 2 copii minori 12 si 7 ani. In cazul de partaj nu m-am inteles cu sotia cu care am dobandit o locuinta cu contract de vanzare cumparare in timpul casatoriei in urma cu 11 ani de la mama ei care si-a pastrat dreptul de uzufruct viager. Cand am cumparat locuinta arata groaznic asa ca am investit in ea sa o renovam. Acum ca am divortat am cerut sa fiu despagubit dar ele refuza mereu orice fel de discutie. le-am zis ca nu ma folosesc de nici un ban din imobil si le fac cont la copii. Intrebarea este pot beneficia de drept la partajul imobilului?, si care ar fi partea daca da?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 17:08, 7 Februarie 2014
veti partaja ce aveti, nuda proprietate, aveti dreptul prezumat de jumatate din cat valoreaza acum dupa imbunatatiri.
Puteti sa va invitati fosta sotie la mediere, poate ajungeti la un acord in privinta unei sume, macar sa v-o plateasca in rate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de vanzare cu rezerva uzufructului viager nicolwilly nicolwilly ce trebuie sa fac dupa divort, fara copii, ca sa pot beneficia de pe urma unui imobil pe care l-am cumparat de la parintii sotului in 2011, pe baza de contract ... (vezi toată discuția)
Uzufruct viager ContSters61818 ContSters61818 Sa nu radeti, va rog frumos sa ma ajutati intr-o problema... Deci, contract de vanzare cumparare pentru un apartament incheiat intre doi soti si o terta ... (vezi toată discuția)
Partaj imobil artnunti artnunti un imobil dobandit in timpul casatoriei la vanzarea caruia fostii proprietari au pastrat rezerva uzufructului viager de a locui in imobil pana la deces,poate ... (vezi toată discuția)