avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dezmostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dezmostenire

Datorita faptului ca desi impreuna cu actuala sotie am crescut copilul din fosta casatorie,iar acesta manevrat de mama si ultimul ei sot are un comportament mizerabil ,iesit din comun,nu tine legatura cu mine ,datorita caracterului si pericolului care-l reprezinta el si familia lui pentru actuala familie m-am hotarat sa-l dezmostenesc.este vorba de baiatul din fosta casatorie.sunt recasatorit si am o fetita de 7 ani.cat va primi copilul din fosta casatorie in conditiile in care il dezmostenesc,in caz ca decedez?care este procentul din total care ii revine prin rezerva testamentara? in procente din total,vreau sa las actualei sotii si fetitei mele totul.baiatul ce implineste in curand 18 ani avand un comportment huliganic ca urmare a educatiei primite de la mama sa si sotii ei-ex? unde se poate face dezmostenirea? notarul spune ca la judecatorie

Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 09:59, 23 Decembrie 2013
Noul Cod civil

Art. 1088
Întinderea rezervei succesorale
Rezerva succesorală a fiecărui moştenitor rezervatar este de jumătate din cota succesorală care, în absenţa liberalităţilor sau dezmoştenirilor, i s-ar fi cuvenit ca moştenitor legal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce este rezerva testamentara? cat revine persoanei dezmostenite? Baciuc Claudiu Baciuc Claudiu ce este rezerva testamentara? cat revine persoanei dezmostenite? Fiului meu (vezi toată discuția)
Rezerva succesorala, când intervine mary_c mary_c Bună seara Când intervine rezerva succesorala? Se aplica doar în cazul donației sau dezmoștenirii? (vezi toată discuția)
Fiu din prima casatorie-mostenire dodorel62 dodorel62 Eu din prima casatorie am un baiat ,iar acum m-am recasatorit si in cazul ca doresc sa-l dezmostenesc si fac acte si sotiei mele actuale ,copilul dupa moartea ... (vezi toată discuția)