avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 481 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ce este rezerva testamentara? cat revine persoanei ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ce este rezerva testamentara? cat revine persoanei dezmostenite?

ce este rezerva testamentara? cat revine persoanei dezmostenite? Fiului meu
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 18:22, 7 August 2013
rezerva succesorala este partea din bunurile mostenirii pe care fiu dvs chiar impotriva vointei dvs o va primi. ea este de jumatate din cota succesorala care i se cuvine ca mostenitor legal (deci daca este singurul copil, rezerva succesorala este de jumatate din mostenire)
@ Vladfesan, daca ar fi singurul mostenitor, rezerva ar fi de 1/2, dar daca vine in concurs cu sotia supravietuitoare numai este de 1/2 , ci 1/2 din 3/4, adica 3/8.
O subliniere foarte buna, avand in vedere exemplul meu. Deci, reformulez : Daca e singurul mostenitor si nu sunteti casatorita sau sotul a murit este 1/2 din mostenire. Acesta a fost doar un exemplu, nu pot sa calculez pentru orice varianta posibila.
este vorba de baiatul din fosta casatorie.sunt recasatorit si am o fetita de 7 ani.cat va primi copilul din fosta casatorie in conditiile in care il dezmostenesc,in caz ca decedez?care este procentul din total care ii revine prin rezerva testamentara? in procente din total,vreau sa las actualei sotii si fetitei mele totul,biatul ce implineste in curand 18 ani vand un comportment huliganic ca urmare a educatiei primite de la mama s si sotii ei-ex?
3/16 II revine cota de rezerva succesorala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezmostenire Baciuc Claudiu Baciuc Claudiu Datorita faptului ca desi impreuna cu actuala sotie am crescut copilul din fosta casatorie,iar acesta manevrat de mama si ultimul ei sot are un comportament ... (vezi toată discuția)
Mostenire georginica georginica Eu si sotul meu nu avem copii, in schimb sotul are un copil dintr-o alta casatorie. Intrebarea mea este ce fel de contract juridic, care nu poate fi atacat ... (vezi toată discuția)
Cum fac sa nu ma mosteneasca tatal meu si fratii vitregi? (rezerva testamentara) Diana2020 Diana2020 As dori sa las prin testament sotului meu bunurile mele imobile si sa nu poata emite pretentii tatal meu si fratii mei vitregi (frati consangvini, din partea ... (vezi toată discuția)