avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 802 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Incadrare functionari publici
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Incadrare functionari publici

De ce sunt diferente intre doua salarii de incadrare pentru consilier asistent? Unul este consilier asistent clasa de salarizare 34, coeficient de salarizare 2,26 iar celalalt consilier asistent clasa de salarizare 35, coefficient de salarizare 2,32 diferenta este cam mare!
Cel mai recent răspuns: DIANA_RU , utilizator 19:31, 18 Ianuarie 2014
Diferenta o poate da si vechimea in munca.

Legea nr.284/2010:
Art. 11. - (1) Clasele de salarizare şi coeficienţii de ierarhizare pe baza cărora se stabilesc salariile de bază, soldele/salariile de funcţie şi indemnizaţiile lunare de incadrare, sporurile şi alte drepturi specifice fiecărui domeniu de activitate corespunzător celor 7 familii ocupaţionale de funcţii bugetare, precum şi pentru personalul din autorităţile şi instituţiile publice finanţate integral din venituri proprii sunt prevăzuţi in anexele nr. I-VIII.
(2) Clasele de salarizare şi coeficienţii prevăzuţi in anexe pentru funcţiile de execuţie corespund nivelului minim al fiecărei funcţii, la care se adaugă 5 gradaţii corespunzătoare tranşelor de vechime in muncă.
(3) Tranşele de vechime in muncă, in funcţie de care se acordă cele 5 gradaţii potrivit alin. (2), respectiv clasele de salarizare, sunt următoarele:
- gradaţia 1 - de la 3 la 5 ani - 3 clase succesive de salarizare suplimentare faţă de nivelul minim al fiecărei funcţii;
- gradaţia 2 - de la 5 la 10 ani - două clase succesive de salarizare suplimentare faţă de cele deţinute pentru gradaţia 1;
- gradaţia 3 - de la 10 la 15 ani - două clase succesive de salarizare suplimentare faţă de cele deţinute pentru gradaţia 2;
- gradaţia 4 - de la 15 la 20 de ani - o clasă succesivă de salarizare suplimentară faţă de cele deţinute pentru gradaţia 3;
- gradaţia 5 - peste 20 de ani - o clasă succesivă de salarizare suplimentară faţă de cele deţinute pentru gradaţia 4.

Art. 13. - (1) Salariile de bază, soldele/salariile de funcţie şi indemnizaţiile lunare de incadrare se diferenţiază pe funcţii in raport cu criteriile prevăzute la art. 5 lit. c).
(2) In cadrul fiecărei funcţii, salariile de bază se diferenţiază pe grade in cazul studiilor superioare şi studiilor superioare de scurtă durată şi pe trepte profesionale in cazul studiilor medii, respectiv pe grade profesionale in cazul funcţionarilor publici, astfel incat să se asigure posibilitatea diferenţierii salariilor de bază individuale in raport cu nivelul pregătirii profesionale a fiecărei persoane şi cu experienţa acesteia in muncă. De regulă, se utilizează 2 sau 3 grade şi, respectiv, 2 sau 3 trepte profesionale.
(3) In cadrul fiecărui grad sau fiecărei trepte profesionale, diferenţierea salariilor de bază se face, de regulă, pe un număr de 5 gradaţii, corespunzătoare celor 5 tranşe de vechime in muncă, prevăzute la art. 11.
Art. 14. - Diferenţierea salariilor de bază, a soldelor/salariilor de funcţie şi a indemnizaţiilor lunare de incadrare se realizează prin utilizarea unor coeficienţi de ierarhizare cuprinşi in intervalul 1,00, pentru funcţia cu cea mai mică responsabilitate, şi 15,00, pentru funcţia cu cea mai mare responsabilitate in stat.

Art. 5. - Reglementările din cuprinsul prezentei legi au ca scop următoarele:
.......
c) realizarea ierarhiei salariilor de bază, a soldelor funcţiilor de bază/salariilor funcţiilor de bază şi a indemnizaţiilor lunare de incadrare, atat intre domeniile de activitate, cat şi in cadrul aceluiaşi domeniu, are la bază evaluarea posturilor, diferenţierea făcandu-se in funcţie de următoarele criterii:
- cunoştinţe şi experienţă;
- complexitate, creativitate şi diversitatea activităţilor;
- judecata şi impactul deciziilor;
- influenţă, coordonare şi supervizare;
- contacte şi comunicare;
- condiţii de muncă;
- incompatibilităţi şi regimuri speciale;
Ultima modificare: Luni, 23 Decembrie 2013
Cornel Vasile, Consilier juridic
Multumesc! Pai....cel cu salariu mai mic are vechime mai mareX-(
Probabil ca la evaluare cel cu vechime mai mare a iesit cu un punctaj mai mic.
Se poate ca diferenta sa provina din fostele trepte de salarizare utilizate pentru diferentierea salariilor pana in 2010 .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariu functionari publici roxanaraveca roxanaraveca Buna ziua, Am o mare nelamurire si va rog sa ma ajutati: In anul 2011 au absolvit facultatea, doi functionari din primarie. Unul dintre ei a fost promovat ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza vechimea in munca ? logofatu logofatu Buna ziua, Cum se calculeaza sporul la vechimea in munca la peste 20 ani ? \\" (2) Clasele de salarizare şi coeficienţii prevăzuţi in anexe pentru ... (vezi toată discuția)
Salarizare personal contractual grig1968 grig1968 Cit trebuie sa fie salariul unui inspector de specialitate grd. I,personal contractual din administratia publica locala cu o vechime in munca de 19,8 luni. (vezi toată discuția)