avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 393 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Salariu functionari publici
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Salariu functionari publici

Buna ziua,
Am o mare nelamurire si va rog sa ma ajutati:
In anul 2011 au absolvit facultatea, doi functionari din primarie. Unul dintre ei a fost promovat in functia de executie consilier, clasa I, grad profesional asistent, cu gradatia 9 corespunzatoare transei de vechime in munca, clasa de salarizare 36, iar celalalt coleg in aceeasi functie, cu gradatia 5, clasa de salarizare 36.
Va rog sa-mi spuneti ce salariu ar trebui sa aiba cei doi functionar si daca in acest an pot promova si care ar trebui sa fie salariul.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Dadioana , utilizator 15:36, 17 Februarie 2014
Legea nr.284/2010, ART. 11
(1) Clasele de salarizare si coeficientii de ierarhizare pe baza carora se stabilesc salariile de baza, soldele/salariile de functie si indemnizatiile lunare de incadrare, sporurile si alte drepturi specifice fiecarui domeniu de activitate corespunzator celor 7 familii ocupationale de functii bugetare, precum si pentru personalul din autoritatile si institutiile publice finantate integral din venituri proprii sunt prevazuti in anexele nr. I-VIII.
(2) Clasele de salarizare si coeficientii prevazuti in anexe pentru functiile de executie corespund nivelului minim al fiecarei functii, la care se adauga 5 gradatii corespunzatoare transelor de vechime in munca.
(3) Transele de vechime in munca, in functie de care se acorda cele 5 gradatii potrivit alin. (2), respectiv clasele de salarizare, sunt urmatoarele:
- gradatia 1 - de la 3 la 5 ani - 3 clase succesive de salarizare suplimentare fata de nivelul minim al fiecarei functii;
- gradatia 2 - de la 5 la 10 ani - doua clase succesive de salarizare suplimentare fata de cele detinute pentru gradatia 1;
- gradatia 3 - de la 10 la 15 ani - doua clase succesive de salarizare suplimentare fata de cele detinute pentru gradatia 2;
- gradatia 4 - de la 15 la 20 de ani - o clasa succesiva de salarizare suplimentara fata de cele detinute pentru gradatia 3;
- gradatia 5 - peste 20 de ani - o clasa succesiva de salarizare suplimentara fata de cele detinute pentru gradatia 4

Din ceea ce ati mentionat Dvs., gradatia - 9 - este gresita. (poate ati tastat gresit)

Pentru a promova in gradul profesional urmator, adica principal, trebuie sa aiba cel putin trei ani vechime in gradul profesional al functiei publice din care promoveaza, calificativul cel putin "bine" la evaluarea anuala in ultimii doi ani calendaristici, sa nu aiba in cazierul administrativ o sanctiune disciplinara neradiata in conditiile legii.(Legea 188/1999, art.65)
Daca toate acestea sunt indeplinite, atunci da, in acest an pot promova.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incadrare functionari publici dana2194 dana2194 De ce sunt diferente intre doua salarii de incadrare pentru consilier asistent? Unul este consilier asistent clasa de salarizare 34, coeficient de salarizare ... (vezi toată discuția)
Vechime in munca functinar public klaudya1974 klaudya1974 Cum se calculeaza vechimea in munca in cazul unui functionar public? Sau cat ar trebui sa fie cresterea salariala la trecerea la o alta transa de vechime? (vezi toată discuția)
Incadrare personal didactic auxiliar tenlau tenlau Buna ziua, Ma chinui de ceva vreme sa aflu cum se stabileste salariul de incadrare al unei persoane care se INCADREAZA/ANGAJEAZA (nu promoveaza) intr-o Scoala ... (vezi toată discuția)