avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... NUP cu dovada pe masa
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

NUP cu dovada pe masa

Politistul de proximitate, fara studii de drept si fara nici urma de bunavointa, a facut referat de neincepere a urmaririi penale intr-un caz in care dovada de insulta era pe masa la el. Ca asa au vrut muschii lui!
Era o dovada de insulta in scris, fara tagada autorului. Ce scrie el in referat credeti? Ca nu exista probe temeinice. Cu inscrisul insultator in fata, culmea e ca cel care a insultat nici macar nu a negat insulta, documentul. De alftel nici nu avea cum, era clara treaba. Si procurorul a dat NUP. S-a facut plingere la procurorul sef dar buba la agentul proximist e. Poate va rog cineva sa-mi spuna ce e de facut in acest caz? Cum poate fi politistul tras la raspundere? Sau procurorul, cei care ignora cu buna stiinta dovezile.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Carmen Muraru , Avocat 06:21, 24 Decembrie 2013
Politistul propune, procurorul dispune, cand procurorul îşi însuşeşte argumentele cuprinse în propunerea organului de cercetare penală, motivarea rezoluţiei este facultativă sau poate cuprinde doar argumente suplimentare. Copie de pe rezoluţie şi de pe propunerea organului de cercetare penală vi se comunică si puteti face plangere la procurorul ierarhic superior si apoi la instanta conf. art.278^1c.p.p.
faceti contestatie in termen

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Continutul rezolutiei de neincepere a urmaririi penale vasile2013 vasile2013 Ma poate lamuri cineva referitorla continutul rezolutiei de NUP? Este necesar ca aceasta sa fie motivata cu privire la fiecare infractiune cu care a fost ... (vezi toată discuția)
Inceperea urmaririi penale donciuovidiu donciuovidiu Fără a dovedi vinovăţia unui angajat, angajatorul se prevalează de art. 52, alin. 1, lit. b, din Codul muncii, îi face o plângere penală neargumentată ... (vezi toată discuția)
Motivarea rezolutiei handsu handsu Ce se intelege prin motivarea rezolutiei date de procuror? Explicarea detailata pe puncte a cursului ancehetei :referire la martori,sustinerea ... (vezi toată discuția)