avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 983 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Certificat de nastere pierdut
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Certificat de nastere pierdut

buna ziua,am un prieten in SPANIA ce a pierdut CERTIFICATUL DE NASTERE si m-a rugat sa merg eu la PRIMARIE sa ii scot altul. este posibil? i-mi trebuiesc cumva alte acte de ale lui? va multumesc
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 08:56, 24 Decembrie 2013
trebuie sa aveti imputernicire prin notariat
In cazul cetatenilor aflati in strainatate, duplicatul certificatului de nastere poate fi obtinut de o alta persoana imputernicita prin procura speciala apostilata conform Conventiei de la Haga ( in cazul tarilor semnatare ale acestei conventii) sau prin procura speciala consulara ( eliberata de Ambasada sau Consulatul Romaniei din tara respectiva, caz in care se ma mentiona expres "pentru obtinerea certificatului de nastere de la starea civila".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat de nastere pierdut Dorisanna Dorisanna O prietena de a mea este plecata cu fiica ei in Spania de 4 ani jumate. Intre timp a pierdut acolo certificatul de nastere al fetei. In tara nu se poate ... (vezi toată discuția)
Reînnoire pașaport din spania Natalka Natalka Buna seara, sunt an Spaña de 14 ani si vreau sami renovez pasaportul expirat dar nu am certificatul de nastere nici buletinul, unde si cum pot face o procura ... (vezi toată discuția)
Certificat de nastere anabia anabia buna seara,mi-am pierdut certificatul de nastere,cum ar trebui sa procedez mai departe pentru a avea o copie legalizata a acestuia ?Tin sa precizez ca eu sunt ... (vezi toată discuția)