avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 762 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Prefix RO la CUI
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Prefix RO la CUI

Buna ziua,
Detin un SRL neplatitor de TVA, prin urmare mi s-a emis un CUI fara prefix-ul RO.
Am doua nelamuriri:
1. Bonul de combustibil, pentru a putea fi decontat trebuie sa aiba CUI-ul pe el, insa la statiile de comsbustibil softul nu permite introducerea CUI-ului fara RO....prin urmare toate bonurile vor avea CUI-ul prefixat cu RO. Este in regula?

2. Este vreo problema daca se emite o factura catre societate si pe aceasta factura CUI-ul apare ca fiind prefixat cu RO, desi el ar trebui sa fie fara?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 23:17, 27 Decembrie 2013
1) Nu trebuie trecut RO pe bon doar pentru ca vezi doamne, softul nu stie decat asa.
Nu toate statiile emit bonuri cu RO in fata (de obicei numai petrom o face). Schimbati statia.

2) NU este problema pentru dvs. care sunteti neplatitor de TVA, este problema pentru cei care emit factura, catre un neplatitor de tva, dar il trateaza ca pe un platitor de tva
1. Eu am intalnit problema la OMV
2. Hmm, sper sa fie asa.
petrom = omv si viceversa
softurile petrom (si fransizatii) provin de la omv (mama lor)
Ultima modificare: Vineri, 27 Decembrie 2013
trandafir2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cui inexistent? Stefan V Stancioiu Stefan V Stancioiu Scurta speta: SRL activ, adaug cui (fara Ro) pe bonurile de combustibil. Pana azi, cand, CUI-ul nu poate fi gasit. Incerc sa scot factura, la fel, ... (vezi toată discuția)
Obligatie cf pe bon daca nu sunt platitor tva? Bogo4us Bogo4us Buna ziua, Am un SRL neinregistrat ca platitor de TVA si doresc sa stiu daca sunt obligat sa inregistrez in contabilitate doar BF care au CF mentionat (ex. ... (vezi toată discuția)
Pfa-deducere benzina+diurna Silviu_r Silviu_r Am un PFA neplatitor de TVA si imi desfasor activitatea in toata tara. Am contract de comodat pe masina proprie. Am tot citit pe forumuri si in legislatie dar ... (vezi toată discuția)