avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 866 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Avocat platit care nu s-a prezentat in instanta, ...
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Avocat platit care nu s-a prezentat in instanta, proces pierdut. Ce pot face ?

Conform imputernicirii avocatiale semnate si acordate, avocatul trebuia sa ma reprezinte in recurs. I-am dat conform chitantei taiate 2000 lei. In afara de imputernicire nu a depus la dosar niciun document si nu reiese ca ar fi fost prezent sau ca a luat cuvantul. La primul termen stabilit de instanta, dupa efectuarea platii (a avut timp suficient sa citeasca si sa-si pregateasca munca pentru care a fost platit), conform incheierii de sedinta in care s-a pronuntat hotararea in defavoarea mea, nu a fost prezent.. Drept urmare, Curtea de Apel a dispus retrimiterea in totalitate a cauzei pentru rejudecare in instanta de fond. Pe imputernicirea avocatiala scrie reprezentare in recurs, iar avocatul spune ca recursul s-a terminat (urmeaza rejudecarea in instanta de fond). Am dat 2000 de lei degeaba (bani luati cu imprumut)? Nu exista deontologie profesionala? Cu tot respectul pentru profesia nobila a acestuia, cum imi pot recupera banii , cum pot proceda cu acest avocat care nu face cinste profesiei pentru care are atestare profesionala si dreptul de a o practica?
Cel mai recent răspuns: picsipoc , utilizator 11:55, 25 Decembrie 2013
Pentru inceput puteti sa-l reclamati la baroul din care face parte.
Si la ce ma ajuta? Banii pierduti, hotararea in defavoarea mea desi daca se prezenta puteam sa respingem recursul si sa devina definitiva hotararea din prima instanta. Am uitat esenta, in prima instanta m-am reprezentat singur si am castigat procesul. Datorita faptului ca la primul termen de recurs Curtea de Apel nu m-a mai lasat sa ma reprezint (nu am studii juridice) am angajat avocatul. Vai mama mea, am muncit doi ani de zile degeaba, castigasem 10000 euro daune de la o institutie publica, iar avocatul mi-a tras-o.
As dori sa-mi recuperez banii pentru serviciul platit si neprestat, in prima instanta putand din nou sa ma reprezint.
In 2005 a aparut un articol destul de interesant cu rpivire la faptul ca nu stim sa actionam in judecata pe avocatii care ne reprezinta.

Nu stiu daca va poate ajuta in situatia dvs , dar in gasiti aici
[ link extern ]
Multumesc frumos pentru sprijin! Incerc sa il conving ori sa-mi dea banii inapoi ori sa ma reprezinte in continuare......

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daca doreste procuratura se poate ajunge si mai departe? solomonteodora solomonteodora Buna seara. Va deranjez si eu cu o intrebare. Am fost inculpata intr-un dosar. Procesul a ajuns la judecatorie unde am facut apel si eu si procuratura. Am ... (vezi toată discuția)
Durata proces partaj ContSters42707 ContSters42707 Imi poate spune si mie cineva (din propria-i experienta) cam cat poate dura un proces de partaj, luand in considerare ca dureaza deja de 3 ani si este in ... (vezi toată discuția)
Rejudecare ordonanta nexus nexus Buna ziua, Am o ordonanta presedintiala dupa vechiul cod de procedura civila. A avut urmatorul traseu: ordonanta -> recurs (casare) -> ... (vezi toată discuția)