avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 807 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... neplata orei de curs (invatamant)
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

neplata orei de curs (invatamant)

Buna ziua!
Ma intereseaza daca este legala taierea, respectiv neplata unei ore de curs in invatamantul preuniversitar de stat,din motive neimputabile profesorului, in conditiile in care profesorul era la serviciu dar clasa lipsea, respctiv chiulea.
daca, da as vrea sa stiu articlul din Codul muncii aferent, sau Statut.
va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters44693 , utilizator 06:56, 8 Aprilie 2009
Statutul personalului didactic sau Codul muncii nu prevad o astfel de situatie. Cereti Regulamentul de ordine Interioara al scolii respective sa vedeti daca nu este prevazut un astfel de caz. Sau mai simplu, faceti o contestatie in care solicitati sa vi se spuna norma legala in baza careia v-a fost taiata ora respectiva. MIe personal nu mi se pare normal, avand in vedere ca nu este vina dumneavoastra ca elevilor le place mai mult natura decat ora respectiva.
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

"taierea orelor '' unui profesor adrian10 adrian10 buna ziua, sunt profesor si vreau sa va intreb : Daca elevii unei clase chiulesc,tu ca profesor in pui absenti si apoi... directorul iti taie ora ( e drept ca ... (vezi toată discuția)
Privarea de libertate....in scoli AlexMihus AlexMihus As vrea sa va intreb daca este legala \\\\"sechestrarea\\\\" elevilor in institutiile de invatamant. In liceul in care invat, elevilor le este interzis sa ... (vezi toată discuția)
Plata cu ora director scoala Lauramoro Lauramoro Am citit cu atentie legislatia stufoasa privind plata cu ora in acest an scolar si as vrea si o alta parere!In scoala noastra un profesor titular doreste 2 ore ... (vezi toată discuția)