avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 279 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Plangere penala
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Plangere penala

s-a facut o plangere penala ...a carei cauza s-a disjuns considerandu-se ca exista suficiente elemente necesare pentru inceperea urmaririi penale pentru o alta infractiune...iar pentru plangerea initiala s-a dat neinceperea urmaririi penale.
Am cerut sa mi se permita studierea dosarului care "s-a inchis" si xerocopierea anumitor pagini; mi s-a permis studierea dar mi-a fost refuzata xerocopierea. Mentionez ca eu sunt partea vatamata. Mai mult comunicarea rezolutiei mi s-a facut doar la cererea mea (s-a facut doar catre invinuit , imediat dupa ce s-a dispus neinceperea).
Doresc sa fac o noua cerere de studiu si xerocopiere a dosarului intrucat aceste acte imi sunt necesare intr-un alt proces civil aflat in stransa legatura cu cel penal.
Intrebarea mea este care este temeiul legal pe care eu ar trebui sa imi bazez cererea pentru a nu-mi mai fi respinsa (pentru ca nu consider normal ce s-a intamplat)
va multumesc
In 10 zile de la comunicarea rezolutiei de NUP, puteti face plangere la prim-procuror, apoi , daca sunteti in continuare nemultumit de rezolutia de NUP, puteti formula palangere in 20 de zile la instanta.

Problema este. ca in aceasta faza, este bine sa aveti un avocat specializat, deoarece sunt multe aspecte procedurale si de ordin strict juridic, ce trebuie analizate si evidentiate in plangerea formulata, astfel incat sa aveti sanse de a reusi.
Ultima modificare: Joi, 26 Decembrie 2013
Cabinet individual de avocat „Petrescu C.”, Avocat
Dupa ce depuneti plangere conform art.278^1 c.p. dosarul ajunge la instanta si o sa puteti sa faceti copii, acum, in acest stadiu, cei de la parchet va pot respinge in continuare cererile pentru fotocopii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Citarea inculpatului dupa rezolutia neiceperea urmaririi penale deucu consulting deucu consulting speta este urmatoarea:x dupa ce a fost anchetat de catre politie,ascultat de parchet primeste prin posta rezolutia parchetului accea de neincepere a urmaririi ... (vezi toată discuția)
2 plangeri nup adys98 adys98 Sunt proprietarul unui bar. In luna februarie 2011 , in localul meu ,a avut loc un scandal , cu urmatoarele consecinte : - spitalizarea ... (vezi toată discuția)
Plangere impotriva rezolutiei procurorului REMUSMATEI REMUSMATEI buna seara Am prins o gestionara care fura regulat din magazin ,am facut plingere penala la procuratura . La politie mi s au cerut dovezi clare , si din ... (vezi toată discuția)