avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 336 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de vanzare cumparare cu clauza viagera
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de vanzare cumparare cu clauza viagera

Cum poate fi reziliat un contrat d vanzare cunparare cu clauza viagera prin decesul unuia din propritari.
buna ziua am si eu o mica intrebare matusa mea si cu unchiul incearca sa strice actele pe un apartament facut mamei mele.Actul este facut cu contract de vanzare cunparare cu clauza viagera pe numele mamei mele si al tatalui mei de catre bunici dar intre timp unul dintre bunici mai exact bunica a murit acum un an iar acum situatia se agraveaza in legatura cu restul familiei.cum se pot strica aceste acte?
Cel mai recent răspuns: bellefille , utilizator 14:11, 26 Decembrie 2013
Contractul ar putea fi reziliat doar prin hotarare judecatoreasca, numai daca se face dovada ca nu au fost respectate clauzele ,in special dreptul de uzufruct(,adica dreptul bunicilor de a folosi proprietatea, pana la deces).
iarta-ma m-am exprimat gresit contractul a fost deja realizat ai mei au acte pe apartament de vanzare cunparare cu clauza viagera ma intreb daca altcineva din afara cum ar fi unchiul sau matusa mea daca pot gasi vro lege sau daca exista vro posibilitate de a strica actele avand in vedere ca bunica mea nu mai este mai e doar bunicul meu
Nu ai gresit,am inteles ca parintii au acte si ca bunica nu mai este.Actele pot fi "stricate'' cum zici,doar daca rudele ii dau I judecata pe parinti si demonstreaza ca bunicii,respectiv bunicul in prezent au fost impiedicati in dreptul lor de a se folosi de apartamentul lor cata vreme traiesc.Asta inseamna "drept de uzufruct viager".cat sunt in viata ei au drept sa locuiasca acolo,au drept sa decida cine mai poate locui acolo,au dreptul sa decida orice in legatura cu apartamentul,mai putin sa-l vanda.E greu de desfintat un astfel de contract daca ,repet bunicii au avut respectat acest drept.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de vanzare cumparare cu clauza IONUTVLS IONUTVLS Bunaziua.Am si eu nevoie de un sfat legat de cum ar trebui facut un contract de vanzare cumparare daca se poate. Problema este in felul urmator :Bunica din ... (vezi toată discuția)
Uzufruct viager help 27 oana 27 oana Hello, As dori sa ma lamuriti in legatura cu o problema, am sa descriu exact situatia pentru a-mi putea raspunde cat mai exact: Am cumparat de la unchiul ... (vezi toată discuția)
Uzufruct viager help 27 oana 27 oana Hello, As dori sa ma lamuriti in legatura cu o problema, am sa descriu exact situatia pentru a-mi putea raspunde cat mai exact: Am cumparat de la unchiul ... (vezi toată discuția)