avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 387 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Hartuita de fostul iubit
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Hartuita de fostul iubit

De doua saptamani de cand am rupt relatia cu fostul prieten nu reusesc sa scap de el. Ma suna intruna, primesc mesaje peste mesaje si vad ca nu inceteaza. La inceput am incercat sa comunic cu el pe cale amiabila sa fac sa fie bine pentru amandoi crezand ca este intelegator ca nu imi mai doresc relatia. A fost una scurta de doar 4 luni. Stiam ca doresc sa opresc relatia inca de cu o luna inainte moment in care l-am inselat cu fostul prieten. Relatia a fost una la distanta si inca de la inceput nu am crezut ca va merge asa ca nu m-am implicat prea mult. El are 28 de ani ( om matur, mi-am spus) eu 20. Ei bine se pare ca am avut parte de foarte mari surprize. Dupa ce i-am spus ca mi-as dori sa ne oprim mi-a spus ca doreste sa vina la mine. Zis si facut a venit pt un weekend pentru a clarifica situatia, Parea ca a inteles tot. (Parea). Eu dormind noaptea ca oamnenii normali nu m-am asteptat ca el sa imi copieze tot calculatorul plus cardul de memorie din telefon. Bineinteles ca a pus mana pe toate scrierile, pozele, filmarile etc. Mai mult decat atat aveam o filmare din momentul in care l-am inselat. Insa colac peste pupaza namaiavand nervi cu el i-am blocat numerele si adresele de facebook mail etc dupa ce a inceput cu santaje si amenintari. A inceput sa imi sune parintii si sa le trimita mail-uri in care a scris absolut tot ceea i-am povestit legat de mine de trecut meu, de experientele neplacute, bineinteles nestiute de ai mei parinti ( batai, viol, poze si filmari indecente).
Eu i-am informat in legatura cu absolut tot pe ai mei insa cel mai mult ma sperie ca vrea sa publice absolut tot si sa trimita acelasi mail tuturor cunoscutiilor, gand care ma sperie. Ce as putea face. Am ajuns in pragul disperarii. Am nevoie mare de ajutor pe care aici sper sa il primesc. Multumesc.

Daca si parintii dv cunosc situatia,este de preferat sa abordati calea legala,respectiv plangere la politie
Ultima modificare: Vineri, 27 Decembrie 2013
ynocentta, utilizator
Atrageti-i atentia ca veti depune plangere penala la politie pentru infractiunile de amenintari si santaj.
Daca nu se potoleste "si continua cu amenintarile depuneti plangerea la politie.
Ca o recomandare, nu mai stocati in calculator sau pe carduri de memorie fotografii sau filmari "indecente" care pot constitui motive de santaj.
I-am spus asta chiar astazi si vad ca tot nu inceteaza. Am decis sa aleg pana luni sa vad ce se va mai intampla pana atunci. Din cate am inteles de la prietenii si rudele sale si cu fostele sale prietene a avut tendinta sa le urmareasca si sa reactioneze la fel insa la mine a fost dusa situatia la extrem. Se pare ca nu se teme de lege si de interventia politiei dupa rectia sa. Insa eu am pastrat toate mesajele sale.
Deasemenea mi s-a mai spus ca daca depun plangere la politie i se va confisca calculatorul mai precis hardul cu tot ceea ce detine impotriva vointei mele adica toate datele pe care mi le-a furat. Este adevarat?
Pentru a continua un mesaj aveti optiunea completarii timp de 30 de minute prin intermediul butonului "Editeaza".
Cat despre calculatorul persoanei respective nu este normal ca politia sa caute probele in el? De altfel nici nu este neaparat necesar sa pastreze pe hard-ul calculatorului fotografiile si filmele compromitatoare. Cand a copiat a pus totul pe un stick sau un hard extern.
Politia poate gasi in calculatorulu lui "urmele" pozelor si filmelor chiar daca au fost sterse. BIneinteles ca veti fi nevoita sa puneti la dispozitia politiei continutul calculatorului dvs..

Alte discuții în legătură

Filmare Gia22 Gia22 Buna ziua. Va scriu in legatura cu o problema mai delicata. Iubitul meu m-a filmat in timp ce noi intretineam relatii sexuale. Nu am stiut lucrul asta. Dupa o ... (vezi toată discuția)
Filmare fara acordul persoanei cristianM2014 cristianM2014 Buna ziua, Sunt intr-o situatie foarte complicata in momentul de fata. In urma cu aproximativ o luna sotia, la insistentele si manipularile unui ... (vezi toată discuția)
Am fost amenințat cu bătaia dacă nu trimit poze în ipostaze indecente. cum mă pot apăra? Daniel12 3georgel Daniel12 3georgel Am fost amenințat de un individ pe Facebook că dacă nu-i trimit poze în ipostaze indecente mă va bate. I-am dat block. Dar ma sunat și ma amenințat că ... (vezi toată discuția)