avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 838 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Plata retro cass
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Plata retro cass

Buna seara as dori sa știu Cat timp pot plăti retro cas. (Fratele meu a lucrat undeva din August si nu ia mers cartea de munca iar acum in Decembrie cand a aflat a mers de acolo cumnata e însărcinată si vroia sa meargă el pe paternitate dar ținându-se cont ca nu ia mai mers cartea ce munk dinaugust poate plăti retro aceste luni , adică August Septembrie Octombrie Noiembrie Decembrie , din 6 ianaurie are un loc de munca sigur. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:38, 28 Decembrie 2013
Nu se poate plati retroactiv CAS, iar pentru CCC nici nu are importanta.
Important era ca tatal sa fi realizat venituri impozabile in ultimele 12 luni inainte de nasterea copilului.
Care este data prezumata a nasterii copilului?
Ia sfarsitul luni mai 2014.
Se vor lua in calcul veniturile realizate in perioada mai 2013 - aprilie 2014. in fiecare dintre aceste luni e necesara obtinerea de venituri pentru care s-a retinut impozit.
Pentru lunile august - decembrie fara venituri, tatal nu are dreptul la CCC.
Daca data prezumata a nasterii este mai 2014, atunci perioada eligibila pentru CC este iunie 2013 - mai 2014.

Se poate beneficia de indemnizaţia pentru creşterea copilului, chiar dacă nu s-a plătit contribuţiile de asigurări sociale.Indemnizaţia pentru creşterea copilului nu are legătură cu contribuţiile de asigurări sociale la bugetele aferente acestora, ci se acordă în raport cu efectuarea sau nu a unei activităţi profesionale ori existenţa uneia sau mai multor perioade asimilate prevăzute de OUG nr. 111/2010.

Asadar, pentru acordarea indemnizaţiei de creştere a copilului nu are relevanţă plata contribuţiilor de asigurări sociale, singura modalitate de a beneficia de indemnizaţie pentru creşterea copilului este realizarea de venituri supuse impozitului pe venit, aşa cum sunt ele |prevăzute la art. 3 din OUG nr. 111/2010, sau aflarea în una dintre perioadele asimilate prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6) din OUG nr. 111/2010.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu ingrijire copil cu stagiu de cotizare 7 luni monicaion monicaion Buna ziua, Va supun atentiei urmatorul aspect: o persoana incadrata la o societate comerciala cu conventie civila din data de 1 decembrie 2013, urmeaza sa ... (vezi toată discuția)
Pentru indemnizația de creștere a copilului Andreea Patricia Andreea Patricia M-ar interesa și pe mine dacă se mai poate plăti o lună la casa de asigurări că să pot beneficia de indemnizația pentru creșterea copilului cea de 2 ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil irinalucaci irinalucaci Buna. Nu sunt angajata si astept un copil. Intrebarea este daca sotul meu are o Intreprindere Individuala si plateste doar la casa de sanatate si la casa de ... (vezi toată discuția)