avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1047 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensia alimetara pentru un copil din alta casnicie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensia alimetara pentru un copil din alta casnicie

Buna seara, va rog sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns. Sotul meu are un copil dintr-o alta casnicie pentru care plateste pensie alimnetara de 25% din salarul net. Pe 15 august anul acesta s-a nascut si fetita noastra, in acest caz pensia alimetara pentru primul copil trebuie sa scada ? Daca da cu cat scade si se face si retroactiv daca noi nu am facut inca nimic in privinta aceasta?
Va multumesc!
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Decembrie 2013
ana21maria, utilizator
Cel mai recent răspuns: ana21maria , utilizator 11:38, 29 Decembrie 2013
buna seara ,
ar trebui sa faca o actiune in justitie in care sa specifice ca mai are in intretinere un minor si cota care ar trebui stabilita ar fi undeva la 16% .
Nu retroactiv, ci de la data introducerii cererii. Pensia pt doi copii e de 1/3 din salariul net, daca se socoteste ca nevoile copiilor sunt egale, pensia ce-o va plati sotul pt primul nascut va fi de max 2/3.
si unde ar trebui sa mergem pentru asta, si ce acte sunt necesare?
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara Mica4 Mica4 Buna ziua, Va rog sa imi spuneti cum trebuie să procedez pentru a solicita in instanta mărirea pensiei alimentare pentru copil minor și daca aceasta ... (vezi toată discuția)
Cu cat se va reduce pansia alimentara? kiti_m2005 kiti_m2005 buna ziua!!! va rog frumos sa ma ajutati intr-o problema importanta pentru mine, sotul meu a mai fost casatorit o data, in urma acestei casatorii s-a nascut ... (vezi toată discuția)
Pensia de intretinere la doi copii dildi dildi buna ziua, in anul 2007 am divortat. Din prima casatorie am o fetita, pentru care platesc pensia de intretinere 120 lei / dintr-un venit de 550 lei /. In anul ... (vezi toată discuția)