buna ziua!!!
va rog frumos sa ma ajutati intr-o problema importanta pentru mine, sotul meu a mai fost casatorit o data, in urma acestei casatorii s-a nascut un copil.pentru care plateste pensie de intretinere. eu am nascut acum o saptamana cel de-al doilea copil al meu cu sotul si deci al trei-lea copil al sau. nedumerirea mea este urmatoarea: codul civil prevede ca pentru 3 sau mai multi copii suma este de max 50% din veniturile nete ale parintelui, daca impart la 3 rezulta ca desi s-a nascut inca un copil si deci nevoile de intretinere pentru noua sa familie au crescut procentul este acelasi pe care il plateste in prezent pentru 2 copii, respectiv de 16%.
exista totusi in practica, solutii care sa aiba ca rezultat un procent mai mic pentru primul copil? e posibil ca acesta sa fie 11 % pentru primul copil?
va multumesc pentru timpul acordat si pentru raspunsuri, chiar sfaturi.
va multumesc inca odata si va doresc o zi buna!
nici nu am spus sa primeasca altfel doar ca ar cam trebui sa se reduca pensia ...atat si nimic mai mult,, mentinandu-se la valaoarea de azi ar insemna copii mei sa primesca mai putin decat primul...deci? cine este mai prejos decat cine?
Procentul pt 3 copii e de max 50 %, ( 1/2) asta inseamna ca pt fiecare copil va contribui cu max 16.66 % (1/6), 33,33% (1/3) raman in casa pt copiii cu dvs.
In momentul asta cat plateste in procent pt primul copil ?
Se prea poate ca instanta sa aprecieze ca nevoile copilului mai mic sa fie mai mari decat ale celui mai mare, deci nu-i obligatoriu ca pensia de intretinere sa fie impartita egal intre copii, totusi nu cred ca instanta sa diminueze procentul celui mare daca el e deja de 16%.