avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1112 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... cu cat se va reduce pansia alimentara?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

cu cat se va reduce pansia alimentara?

buna ziua!!!
va rog frumos sa ma ajutati intr-o problema importanta pentru mine, sotul meu a mai fost casatorit o data, in urma acestei casatorii s-a nascut un copil.pentru care plateste pensie de intretinere. eu am nascut acum o saptamana cel de-al doilea copil al meu cu sotul si deci al trei-lea copil al sau. nedumerirea mea este urmatoarea: codul civil prevede ca pentru 3 sau mai multi copii suma este de max 50% din veniturile nete ale parintelui, daca impart la 3 rezulta ca desi s-a nascut inca un copil si deci nevoile de intretinere pentru noua sa familie au crescut procentul este acelasi pe care il plateste in prezent pentru 2 copii, respectiv de 16%.
exista totusi in practica, solutii care sa aiba ca rezultat un procent mai mic pentru primul copil? e posibil ca acesta sa fie 11 % pentru primul copil?
va multumesc pentru timpul acordat si pentru raspunsuri, chiar sfaturi.
va multumesc inca odata si va doresc o zi buna!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 11:52, 19 Octombrie 2012
Toti copiii vor primi la fel, primul nu e mai prejos decat urmatorii
nici nu am spus sa primeasca altfel doar ca ar cam trebui sa se reduca pensia ...atat si nimic mai mult,, mentinandu-se la valaoarea de azi ar insemna copii mei sa primesca mai putin decat primul...deci? cine este mai prejos decat cine?
Procentul pt 3 copii e de max 50 %, ( 1/2) asta inseamna ca pt fiecare copil va contribui cu max 16.66 % (1/6), 33,33% (1/3) raman in casa pt copiii cu dvs.
In momentul asta cat plateste in procent pt primul copil ?
Se prea poate ca instanta sa aprecieze ca nevoile copilului mai mic sa fie mai mari decat ale celui mai mare, deci nu-i obligatoriu ca pensia de intretinere sa fie impartita egal intre copii, totusi nu cred ca instanta sa diminueze procentul celui mare daca el e deja de 16%.
Ultima modificare: Vineri, 19 Octombrie 2012
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suma pensiei alimentare se poate modifica? Zaraki Zaraki Fostul sot s-a recasatorit si va avea un copil cu actuala sotie, deci un alt minor in intretinere. El sustile ca din punct de vedere legal, pensia alimentara ... (vezi toată discuția)
Cerere micsorare pensie alimentara Livica Livica Am un dosar penal la politie pentru cercetari, in vederea stabilirii venitului fostului meu sot, care este cu mult mai mare decat a declarat la stabilirea ... (vezi toată discuția)
Când este posibilă reducerea cuantumului pensiei alimentare? ContSters160566 ContSters160566 Bună ziua! Am și eu o problemă. Am un băiat de 15 ani, dintr-o relație de concubinaj. Printr-o hotărâre judecătorească, s-a decis ca tatăl lui, ... (vezi toată discuția)