Am un dosar penal la politie pentru cercetari, in vederea stabilirii venitului fostului meu sot, care este cu mult mai mare decat a declarat la stabilirea pensiei. Astept de la inceputul lunii martie raspunsul de la politie, dar intre timp fostul meu sot mi-a trimis o citatie pentru micsorarea pensiei alimentare, deoarece a mai facut un copil.
Plangerea mea se bazeaza pe art 94 din Codul familiei( pt ca are venituri f mari si plateste 250 lei pt 2 copii), la fel si actiunea lui, considera ca cei 2 copii iau din dreptul celui de al treilea. Intrebarea mea este, avand in vedere ca si eu am un al treilea copil, daca trimit o data cu restul actelor si copie dupa certificatul de nastere al celui de-al treilea copil, este posibil sa nu se micsoreze pensia? Parerea mea este ca si nevoia copiilor mei este mai mare din moment ce eu din venitul meu intretin si un al treilea copil. Oricum suma de 250 lei este derizorie, presupun ca si suma redusa o sa fie tot derizorie, dar parca ar fi prea mare bataia de joc daca s-ar reduce inca. Eu ma lupt sa obtin pensia pentru venitul in euro, pe care l-am demonstrat cu acte si el vrea sa dea copiilor lui cateva zeci de lei mai putin.
i s-o fi nascut lui un copil.. insa si cota de intretinere pt copii creste. pt 2 copii procentul maxim e de 33%, insa de la 3 copii in sus, procentul creste pana la 50 % din salariu. asa ca nu cred sa aiba succes. daca imparti 50% la trei copii cat are dansul in prezent, pt cei doi ce sunt la dvs in grija, tot datoreaza 33 % din salariu.
angajati avocat.