avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Micsorarea pensiei de intretinere - 3 copii (2 din ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Micsorarea pensiei de intretinere - 3 copii (2 din prima casatorie)

Din prima casatorie am 2 copii si platesc pensie de intretinere 33,3% din salariu circa 231 lei / copil. M-am recasatorit si recent a venit pe lume un copil. Salariul mi-a scazut tare; Se poate face ceva in asa fel incat cei 33,3% din salariu, adica 462 lei sa se imparta in mod egal la 3 copii si nu la cei doi pe care-i am cu fosta sotie ??? Nu m-ar ajuta foarte mult, dar eu oricum trimit bani periodic pe card celor 2 copii avuti cu fosta sotie, iar problemele financiare sunt din ce in ce mai mari ... Si care este baza legal-juridica in temeiul careia se poate face acest lucru ???
puteti face o cerere de micsorare daca salariul v-a scazut.
pensie pt 3 copii se plateste pana la jumatate din salariu, nu cred sa obtineti o micsorare a procentului, ci a valorii pensiei daca a scazut venitul la care se raporteaza
Puteţi depune în instanţă o acţiune de micşorare/reducere a pensiei de întreţinere întrucât veniturile au scăzut în mod considerabil (fapt ce îl veţi proba prin adeverinţa de venit) şi naşterea celuilalt copil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recalculare pensie alimentara D_stefan D_stefan Buna ziua. In 2008 am fost dat in judecata de fosta partenera , (nu am fost casatoriti) pt a plati pensie alimentara minorului nascut in 2006 in urma relatiei ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara! laviniaelenab laviniaelenab Eu si sotul meu avem doi copii impreuna, insa el mai are doi copii dintr-o casnicie anterioara. Ultima oara cand fosta sotie l-a chemat in judecata pentru ... (vezi toată discuția)
Reducere cota pensie întreținere carolmihai carolmihai Buna ziua, am fost obligat de instanța sa achit o pensie in cota de 25% din salarul minim pe economie ptr cei 2 minori. După divorț m-am ... (vezi toată discuția)