Eu si sotul meu avem doi copii impreuna, insa el mai are doi copii dintr-o casnicie anterioara. Ultima oara cand fosta sotie l-a chemat in judecata pentru marirea pensiei alimentare a fost dinainte de a avea propriii nostri copii. Acum ii avem si pe ei si as vrea sa stiu daca putem face ceva pentru a micsora suma pentru ca este costisitoare, si anume 30% din salariul sotului. Mentionez de asemenea ca nu am nici un venit momentan si copiii nostri sunt de asemenea in intretinerea sotului,
Sotul dvs. poate introduce o actiune la instanta prin care sa solicite stabilirea unei noi pensii de intretinere tinandu-se cont ca mai are inca 2 copii in intretinere din a doua casatorie.
Poate introduce actiune de micsorarea pensiei, in noile conditii.
Conform art. 529 alin. 2 noul cod civil, spune:
(2) Când întreţinerea este datorată de părinte, ea se stabileşte până la o pătrime din venitul său lunar net pentru un copil, o treime pentru 2 copii şi o jumătate pentru 3 sau mai mulţi copii.
Deoarece in prezent sotul are obligatii de intretinere pentru 4 copii, se va pleca de la o retinere de 1/2 din salariu, impartita in mod egal la cei 4 copii.
Astfel, se va ajunge ca suma de plata cu titlu de pensie de intretinere catre cei doi copii din prima casatorie sa fie de 25% din salariu, adica i se va micsora pensia de la 30% in prezent, la 25% dupa recalculare.
Pensie alimentara
AlinaElla
Buna ziua! Vreau sa stiu ce procent se plateste pensiea alimentara catre un copil dintr-o casatorie anterioara, iar daca parintele care plateste pensie ... (vezi toată discuția)