avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara!
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara!

Eu si sotul meu avem doi copii impreuna, insa el mai are doi copii dintr-o casnicie anterioara. Ultima oara cand fosta sotie l-a chemat in judecata pentru marirea pensiei alimentare a fost dinainte de a avea propriii nostri copii. Acum ii avem si pe ei si as vrea sa stiu daca putem face ceva pentru a micsora suma pentru ca este costisitoare, si anume 30% din salariul sotului. Mentionez de asemenea ca nu am nici un venit momentan si copiii nostri sunt de asemenea in intretinerea sotului,
Cel mai recent răspuns: Marcel Mihalache , Avocat 09:26, 6 Mai 2012
Sotul dvs. poate introduce o actiune la instanta prin care sa solicite stabilirea unei noi pensii de intretinere tinandu-se cont ca mai are inca 2 copii in intretinere din a doua casatorie.
Poate introduce actiune de micsorarea pensiei, in noile conditii.
Conform art. 529 alin. 2 noul cod civil, spune:
(2) Când întreţinerea este datorată de părinte, ea se stabileşte până la o pătrime din venitul său lunar net pentru un copil, o treime pentru 2 copii şi o jumătate pentru 3 sau mai mulţi copii.
Deoarece in prezent sotul are obligatii de intretinere pentru 4 copii, se va pleca de la o retinere de 1/2 din salariu, impartita in mod egal la cei 4 copii.
Astfel, se va ajunge ca suma de plata cu titlu de pensie de intretinere catre cei doi copii din prima casatorie sa fie de 25% din salariu, adica i se va micsora pensia de la 30% in prezent, la 25% dupa recalculare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cuantum pensie alimentara Loryana2017 Loryana2017 Buna ziua! In anul 2009 am fost dat in judecata,de,fosta,sotie pt marirea pensiei alimentare, s a stabilit suma la salariu minim /economie...suma pe care am ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara AlinaElla AlinaElla Buna ziua! Vreau sa stiu ce procent se plateste pensiea alimentara catre un copil dintr-o casatorie anterioara, iar daca parintele care plateste pensie ... (vezi toată discuția)
Valoare pensie alimentara ContSters285904 ContSters285904 Buna ziua, am 2 copii, unul de 21 ani si celalalt de 13 ani, sunt divortata, m-ar interesa cat e valoarea pensiei alimentare pt cei doi copii, Mentionez ca ... (vezi toată discuția)