Buna seara,am si eu o intrebare...am lucrat din 2010 pana in ianuarie 2013la o firma dupa care m.a dat in somaj.Mi.am continuat somajul pana in luna aprilie pe data de 10 cand m.am angajat, acum sunt insarcinata in 3 luni iar in ianuarie patronii vor sa inchida k nu merge .pot beneficia de somaj si apoi de postnatal?
Ca sa beneficiati din nou de somaj, ar trebui sa indepliniti conditia din nou stagiului minim de cotizare la somaj , si anume: minim 12 luni in ultimele 24 de luni premergatoare datei depunerii actelor la somaj..
Legea nr.76/2002 prevede :
Art. 37. 1
(1) La stabilirea stagiului minim de cotizare de 12 luni în ultimele 24 de luni premergătoare datei înregistrării cererii, prevăzut la art. 34 alin. (1) lit. a), nu se iau în considerare perioadele care reprezintă stagiu de cotizare utilizate pentru stabilirea şi acordarea anterioară a unui drept la indemnizaţie de şomaj.
....
Dati-ne mai multe detalii despre tipul de c.i.m. incheiat , durata, timp de munca etc.
Somaj
geniu
bunaziua as avea o intrebare daca mamei mele i s-a desfintat contractul de munca si este in preaviz poate beneficia de somaj timp de un an
o alta intrebare ... (vezi toată discuția)