avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1047 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pot intra in somaj dupa contract pe perioada ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pot intra in somaj dupa contract pe perioada determinata?

Buna ziua,
M-ar interesa daca, dupa incheierea unui contract de munca pe perioada determinata se poate intra in somaj si in ce conditii.
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ContSters42179 , utilizator 18:27, 4 Mai 2012
Se intra in aceleasi conditii ca si cand ati fi avut c.i.m. pe durata nedeterminata ... intrucat temeiul de drept al incetarii raportului de munca - art.56 alin.1 lit.i C.mun. va da posibilitatea sa beneficiati de somaj, mai trebuie sa indepliniti si conditia stagiului minim de cotizare , sia nume : un tagiu minim de cotizare de 12 luni in ultimele 24 de luni premergatoare datei depunerii cererii
Va multumesc frumos pentru raspunsul prompt!
Art. 37^1 (1) La stabilirea stagiului minim de cotizare de 12 luni in ultimele 24 de luni premergatoare datei inregistrarii cererii, prevazut la art. 34 alin. (1) lit. a), nu se iau in considerare perioadele care reprezinta stagiu de cotizare utilizate pentru stabilirea si acordarea anterioara a unui drept la indemnizatie de somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj luxa.roman luxa.roman Buna seara; Am si eu o intrebare: daca dupa ce am iesit din somaj la o saptamana m-am angajat si dupa aproximativ 5 luni si jumatate mi se desface contractul ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de indemnizatie de somaj claudana claudana Buna seara! Va rog frumos sa-mi spune-ti daca in situatia pe care o prezint in continuare mai pot beneficia de indemnizatie de somaj: -01.02.2007- 27.06.2009 ... (vezi toată discuția)
Stabilirea indemnizatiei de somaj carmen2000m carmen2000m Buna ziua.As vrea sa stiu care sunt conditiile de acordare a indemnizatiei de somaj,mai exact care este perioada minima de vechime necesara pentru a primi ... (vezi toată discuția)