doinitza_dr a scris:
. . . mi-a luat din casa certificatul de casatorie si cel de nastere al copilului si le tine la servici la el, pentru a ma impiedica sa ma duc la avocat sa intentez divort (mai ales ca eu nu am loc de munca si zice ca divortez pe banii lui). . . NU vă putea lua din casă . . . dacă există doar un singur exemplar al celor doi soti, respectiv al copilului celor doi soti.Apoi, a cui este ”casa” ?
Ma ameninta ca va cere custodie comuna daca vom ajunge la divort. = NU poate fi considerată vreo ”amenintare” atâta timp cât însusi legiuitorul a voit chiar asa : custodie comună.Legiuitorul însusi, a responsabilizat ambii soti de toate cele necesare unui copil până la majorat.
El nu a fost un tata adevarat niciodata. = aici, eee aici! Trebuie probat.Simple vorbe puse-n fata instantei la un divort, NU VALOREAZA nimic! Sper ca întelegeti si ca veti tine cont de aceasta.
A plecat in interes de serviciu mereu de acasa, = speta seamănă cu pretinsele ”pamflete” de la postul de televiziune (nu-i pot da numele).Aici, trebuie să ”turnati” cu probe si situatia-i va fi în defavoarea lui.Bateti ”monde” dar bateti bine! Colectati DOVEZI!
este scos de la plata intretinerii la asociatie de foarte multa vreme (un an si ceva) pentru ca prea putin sta pe acasa.= aici e cevaaa ”șușpect” cum zicea cineva : foarte putine asociatii de proprietari ar face asa ceva cu de la sine putere.Faceti pe ”detectivul” particular si va rezulta altceva (probabil, e facuta de comun acord dar ati uitat).
El mai mult de a se juca cu fetita si de a aduce bani acasa nu face pentru copil.= e mult în ziua de azi ca sa poti avea un serviciu dar mai mult e sa poti cu adevarat sa ”aduci bani în casa”.La acest capitol, intervine o adevarată ”problemă” : nu are sens s-o mai discut.
El nu ia dat de mancare, nu ia facut baie, nu a sterso la fundulet, = daca unul din soti aduce cu adevarat bani în casa, celalat sot dacă nu are nici un serviciu, poate si trebuie sa aiba întelepciunea parinteasca de a face celelalte, eventual de a trece cu vederea, de a găsi o strategie în al copta si pe celalat la . . . O asemenea strategie, ar tine unita familia si nicidecum aceste reprosuri ca nu . . . Sotii, trebuie sa se completeze nu sa se acuze, nu să se ”vâneze” unul pe celălalt. Altfel, apar în viata celuilalt : ”amante/amanti” ; alte ocupatii/interese ; dezinteres si ură fata de celalalt sot etc etc toate, duc în final la destrămarea familiei si la o suferinta atroce asupra bietului copil/copii.
nu ia fost alaturi cand a fost bolnava. = aici, poate fi ”asa si asa” :(( M-a lovit de fata cu copilul, si fetita s-a dus la gradinita si a povestit educatoarei ca "tati a lovito pe mami de i-a sarit sange din gura pe parchet". Are vreo sansa sa fie custodie comuna in asemenea imprejurari? = am raspuns mai sus.
Voi retine doar aceste aspecte si voi încerca a face putină lumină, voi răspunde în sfarsitul respectivelor fraze ce le-am disjuns.De celelalte s-au ocupat cei de mai înaintea mea.