avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 777 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie de urmas
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie de urmas

O colega este studenta la o facultate particulara si in urma cu o luna a inceput sa lucreze. In anul 2007 i-a murit un parinte si beneficiaza de pensie de urmas. Abia in decembrie a implinit 24 de ani si potrivit art. 84 lit. b din Legea pensiilor actualizată 2013. Legea 263/2010, ar putea beneficia in continuare pana la finalizarea studiilor de pensie de urmas, desi in momentul de fata lucreaza?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:59, 29 Decembrie 2013
Legea nr.263/2010 prevede la art.118;
(1) In sistemul public de pensii, pot cumula pensia cu venituri provenite din situatii pentru care asigurarea este obligatorie, in conditiile legii, urmatoarele categorii de pensionari:
a) pensionarii pentru limita de varsta;
b) nevazatorii;
c) pensionarii de invaliditate gradul III, precum si copiii, pensionari de urmas, incadrati in gradul III de invaliditate;
d) copiii, pensionari de urmas, prevazuti la art. 84 lit. a) si b).
....

Prin urmare, copiii beneficiari ai unei pensii de urmas pot cumula pensia cu orice alt venit profesional indiferent de cuantumul acestuia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare cu pensie de urmas arriana arriana Buna ziua, As dori sa stiu daca se poate angaja cineva la varsta de 19 ani pe perioada de vara,student la Facultatea Tehnica la buget,cu pensie de urmas(ambii ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas Bogdanmare Bogdanmare Buna seara! Prietena mea este orfana de ambii parinti si fiind studenta beneficiaza de o pensie de urmas. Intrebarea mea este daca mai poate primii pensia in ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas si angajare. danciuvaleria danciuvaleria Buna seara.Sunt studenta in anul II,am 22 de ani si am pensie de urmas de la tatal meu de 400 de lei.Ma pot angaja pe un salariu de 700 de lei si sa iau si ... (vezi toată discuția)