avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Secretar comuna
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Secretar comuna

Vechiul secretar al comunei s-a pensionat pentru limită de vârstă. În această situaţie primarul poate emite o dispoziţie de numire pentru o perioadă determinată (şase luni) pentru o persoană care, deşi are studii juridice, nu are perioada de stagiu prevăzută de lege (2 ani) -este angajată de o săptămână-cunoscând faptul că există cineva în instituţie ,care întruneşte condiţiile de numire respectiv 6 ani pe postul de consilier juridic, este funcţionar public si bineînţeles studii de specialitate? Am în vedere prevederile art. 57(6) lit ,,a" din Legea nr. 188/1999 republicată privind Statutul funcţionarilor publici . Ce se poate face în acest sens? Vă mulţumesc anticipat! :)

Alte discuții în legătură

Secretar uat numit ilegal 12 ani la rand. infractiune, contraventie ... picsipoc picsipoc In urma sesizării A.N.F.P. privind numirea si ocuparea ilegala a funcției de secretar/secretar general al unei comune pentru o perioada de aproximativ 12 ... (vezi toată discuția)
Un angajat contractual poate ocupa temporar functia de secretar de comuna? mihaela_982 mihaela_982 Daca sunt angajat cu contract de munca- nu funcţionar public - pot ocupa pe perioada determinata, pana la organizarea concursului, functia de secretar de ... (vezi toată discuția)
Ilegalitati primarie unde ma pot adresa? in urma sesizării a.n.f.p. ... picsipoc picsipoc ILEGALITATI PRIMARIE unde ma pot adresa? In urma sesizării A.N.F.P. privind numirea si ocuparea ilegala a funcției de secretar/secretar general al unei ... (vezi toată discuția)