avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 781 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort notar cu minor 10 luni
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort notar cu minor 10 luni

suntem casatoriti civil din 8.12.2012...si vreau sa divortez.as vrea sa fie pe cale amiabila la notar,.....daca divortam la notar copilul ramane la mine sau poate solicita sa ramana la el?
- eu as dori sa ma mut cu copilul in spania,,,avem acoo toate conditiile, daca el isi da acceptul, mai este nevoie de venirea asist sociale?
- este obligat sa plateasca pensie alimentara daca divortam la notar?el are 2 locuri de munca...unu cu carte d munca si altul cu contract de colaborare... se iau ambele venituri in calcul? desi prefer sa nu imi dea nici un ba,doar sa imi acorde divortul si semnatura ca pot iesii cu baiatul din tara.
- in cazul in care, nu vrea sa imi dea copilul invocand mai multe motive...daca eu il las la el, dupa pot sa ii deschid proces d custodie, daca am dovezile ca imi pot ingrijii copilul?
- ce acte am nevoie pt dosarul care trebuie depus la notar?
- la partaj este obligat sa imparta bunurile comune d dupa casatorie? daca nu vrea? avem chestii marunte,.frigider,m d spalat ,aragaz, si alte chestii marunte
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 19:38, 29 Decembrie 2013
Ati mai deschis subiecte pe tema asta si ati mai primit raspunsuri, continuati discutia inceputa, nu mai deschideti si altele noi pe tema asta.
Pt a divorta la notar trebuie sa va intelegeti in prealabil pe toate aspectele- divort, locuinta copilului, nume, pensie,program de vizita, sa exercitati impreuna autoritatea parinteasca.
Asa ca vb intai cu sotul si daca nu sunteti pregatita sa negociati, apelati la un mediator, daca incheiati un acord, il puteti depune la notar pt autentificaresau la instanta pt a lua act de acordul partilor si a pronunta divortul.
Pt a pleca din tara aveti nevoie de acordul lui sau o hotarare a instatei care sa suplineasca acest acord.
Daca lasati copilul la el, e mai greu de luat inapoi, conyteaza si cat timp il lasati.
Partajul, daca dvs credeti ca merita efortul, il puteti cere dvs in instanta daca nu vrea sa imparta.
Ca acte aveti nevoie de certificatul de casatorie, certificatele de nastere, certificatul de nastere al copilului, buletine.


Ultima modificare: Duminică, 29 Decembrie 2013
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Viitor divort- procedura ionela77 ionela77 Buna ziua. As dori daca se poate sa ma lamuriti cu cateva chestiuni,mai exact pe cumnata mea care vrea sa divorteze. Ea locuia in chirie cu sotul ei si cu ... (vezi toată discuția)
Partaj bobbymarvik1@gmail.com bobbymarvik1@gmail.com În anul 2011 am divorțat, având un copil minor,instanta a hotărât că acesta să rămână în grija fostei sotii.In perioada aceea nu am făcut partaj ... (vezi toată discuția)
Divort, credit, casa AndreiZa AndreiZa Buna ziua, as dori propuneri de solutionare a urmatorului caz : Am impreuna cu sotia o bucata de pamant pe care l-am cumparat de la parintii mei dupa ... (vezi toată discuția)