avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Grupa I la pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Grupa I la pensie

in carnetul de munca figureaza o perioada de 9 luni ca topitor metale in formare, dupa care sunt promovoat topitor metale.
Intrebare: cele 9 luni sunt considerate ca facand parte din grupa I?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:21, 31 Decembrie 2013
In conformitate cu prevederile Decretului nr. 92/16.04.1976 privind carnetul de munca si ale Ordinului MM nr. 136/29.07.1976 pentru aprobarea metodologiei de intocmire, completare, pastrare si evidenta a carnetului de munca, inregistrarea in carnetul de munca a activitatilor desfasurate in grupele I sau a II-a de munca era obligatorie.
In situatia persoanelor in ale caror carnete de munca exista inregistrari ale activitatilor desfasurate in grupa I sau a II-a de munca, dar care nu au putut sau nu pot fi valorificate din cauza unor vicii de forma sau de fond, inlaturarea acestora se poate face numai in baza adeverintelor intocmite si eliberate in conformitate cu prevederile legislației in vigoare.

Perioada respectiva este inscrisa in carnetul de munca ca fiind desfasurata in grupa de munca I de munca ?
in carnetul de munca nu este mentionat, dar voi mentioat formularea din adeverinta: in perioada 11.08.1987 - 12.05.1988 stagiu practica topitor, de la data de 12.05.1988 - 10.04.1990 a fost incadrat in grupa I de munca.
Intrebarea mea se refera la faptul ca poate fi o greseala de redactare a adeverintei, ca am lucrat in aceleasi conditii si in acelasi mediu, cu un salariu inferior, dupa care am fost promovat.
Din adeverinta pe care o am reiese o perioada mai mica cu 9 luni in grupa I de munca
Din cele mentionate de dvs reiese ca, in perioada de 9 luni nu ati fost incadrat ca si cum ati fi desfasurat activitate in grupa I de munca.

Puteti solicita fostului dvs angajator o explicatie cu privire la acea perioada.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionarea mea emanuellen emanuellen Buna ziua,mi-am depus dosarul de pensionare si am fost refuzata pe motivul ca nu am dreptul la grupa 1 deoarece am fost desenator technic.Mentionez ca grupa 1 ... (vezi toată discuția)
Eliberare adeverinte grupa a ii-a de munca lumi57 lumi57 Ce se poate face pentru persoanele care nu au adeverinte de grupa a II-a, desi exista o aprobare a Consiliului de Administratie din 1996 pentru un numar de 56 ... (vezi toată discuția)
Ord. 50/1990 anexa ii - pct 143 marianro marianro Buna ziua, Diminuarea pensiei a avut ca motivare: \"NU S-A LUAT IN CALCUL CA ACTIVITATE IN GRUPA A II-A DE MUNCA PERIOADA XXX-XXX , INTRUCAT NU S-A FACUT ... (vezi toată discuția)