avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 389 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Credite de nevoi personale inainte de casatorie
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Credite de nevoi personale inainte de casatorie

Buna ziua. Am un credit de nevoi personale contractat in urma cu 5 ani. Vreau sa ma casatoresc, dar nu vreau ca viitoarea sotie sa devina automat co-debitor. In caz ca nu mai pot plati ratele, are banca dreptul sa recupereze datoriile de la sotie?
Cel mai recent răspuns: GermanAlex , utilizator 19:42, 2 Ianuarie 2014
Nici nu va deveni coplatitor. datoria e si va ramane proprie a dvs, sotia nu va plati pt ea.
Dar daca luati ceva in timpul casatoriei si e bun comun puteti ramane fara jumatate din acel bun - poate fi scos la licitatie si sotia primeste 1/2 din valoare. Deci daca luati o masina acea trebuie luata cu banii veniti de la socrii din donatie si atunci nu poate fi luata dar in caz de divort nici nu poate fi pretinsa. Si o casa sau apartament la fel.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Co-debitor credit popa_ioan_1980 popa_ioan_1980 Buna dimineata. Ma adresez comunitatii avocatnet cu urmatoarea speta: In anul 2007, necasatorit fiind am contractat un credit de nevoi personale cu ipoteca ... (vezi toată discuția)
Poate sa-mi scoata banca apartamentul la vanzare? dorat dorat Buna seara. fosta sotie a scos un credit de nevoi personale. creditul este girat cu casa fostiilor socri eu sunt coplatitor in contractul de credit,vreau sami ... (vezi toată discuția)
Vrem sa ne casatorim si el are datorii la banca... alexappm alexappm Viitorul sot are datorii la banca si eu vreau sa fac imprumut la banca pentru \' prima casa \'si vrem sa ne casatorim, intrebarea este daca fac imprumutul la ... (vezi toată discuția)