avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale contract de comodat
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

contract de comodat

Buna ziua,
Sunta asociat 50% intr-o soc., nu sunt administrator. Contractul de comodat al sediului a fost semnat doar de unul dintre copropietari, respectiv sotia. Cu toate ca este in termen pana in septembrie 2009, sotul copropietar a spus ca nu a stiut si nu afost de acord cu semnarea contractului si impreuna cu sotia au vandut imobilul. Actualul propietar nici nu se gandeste sa semnam un alt de comodat in plus ma solicita sa schimb sediul social.
Contractul pe care il am valabil este pana la 29.09.2009 poate fi desfiintat fiind semnat doar de unul din soti?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Dan Cozma , Consilier juridic 14:19, 9 Aprilie 2009
Este un act de administrare. Va rog sa verificati in doctrina si o sa vedeti ca am dreptate. Gandind logic si eu am ajuns la aceeasi concluzie cu dumneavoastra, dar doctrina spune altceva. Probabil e asimilat unui contract de inchiriere. in acest sens, poate fi incheiat de catre unul din soti. Si eu as recomanda semnarea de catre ambii soti, ca sa scap de orice probleme.
Intrebarea mea este: pot inscrie in caretea funciara un contract de comodat? incarca sau nu de sarcini imobilul?
La Registrul Comertului se cere, pentru inregistrarea sediului , extras CF, iaar daca pe extras apar doua persoane, coproprietari se cere ca si contractul de comodat, inchiriere etc. sa fie semnat de ambii.
Cel putin la Cluj asa este
De cand a devenit Registrul Comertului etalon pentru cunostinte juridice? Eu unul nu am reusit sa gasesc un lucrator de acolo care sa stie drept. Faptul ca ei cer, nu insemana ca au si temei pentru asta.
si ce propui sa-i dai in judecata pt. fiecare act care nu coincide cu interpretarea ta. pierdere de timp

Alte discuții în legătură

Contract de comodat carcasa carcasa buna ziua, pot sa fac un contract de comodat pentru locuinta unui cetatean strain? pana acum am avut un contract de inchiriere inregistrat la ... (vezi toată discuția)
Are dreptul legal sotia mea sa inchirieze apartamentul nostru, sa-l inregistreze la anaf, sa incaseze in contul ei chiria, etc. - ea fiind co-proprietara apartamentului ? Alo2016 Alo2016 Are dreptul legal sotia mea (co-proprietara a apartamentului nostru) sa il inchirieze cu contract pe numele ei, sa inregistreze contractul la ANAF si sa ... (vezi toată discuția)
Sa contract de comodat oti oti In czul unui contract de inchiriere intre o SA si un SRL (chirias) pot rezilia contractul si sa inchei un comodat? Ce implicatii are asta pt SA ,adica ce ... (vezi toată discuția)