avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 497 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Plata drepturi salariale la incheiere preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Plata drepturi salariale la incheiere preaviz

Ma intereseaza cum se platesc drepturile salariale (zile lucrate+CO)-conform legislatiei-la terminarea preavizului sau conform datelor de plata ale salariului (ex.15,30 luna urmatoare)
Va multumesc si "LA MULTI ANI"
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:01, 1 Ianuarie 2014
Daca pe 30 ale lunii primiti avansul pentru luna in curs si pe 15 ale lunii urmatoare lichidarea, atunci in data de 15 ar trebui sa va incasati toate drepturile banesti:salariu aferent+compensarea in bani a concediului de odihna neefectuat.
Potrivit legislatiei in vigoare nu avem reglementata situatia cand se va plati salariul in cazul incetarii raportului de munca ... astfel, devin aplicabile prevederile art.166 alin.1 C.mun., si anume : salariul se plateste in bani cel putin o data pe luna, la data stabilita in contractul individual de munca, in contractul colectiv de munca aplicabil sau in regulamentul intern, dupa caz.

In speta, data platii salariului va fi data prevazuta in c.i.m. a lunii urmatoare lunii in care ati incetat raportul de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata zile de concediu ramase DanielMarian DanielMarian Am tot citit pe forum, stiu cum se calculeaza suma pe zi, dar am alte cateva intrebari. Am 22 de zile de concediu ramase (17 normale + 5 de la ... (vezi toată discuția)
Lichidare panzarumitica panzarumitica Cand se achita drepturile banesti(salarii, compensatii in bani a concediului de odihna neefectuat, etc) in cazul angajatilor unei societati, care isi incheie ... (vezi toată discuția)
Pot sa solicit plata zilelor de concediu de odihna suplimentare ca si persoana cu dizabilitati? Melinda_Sz Melinda_Sz Maine urmeaza sa fac lichiderea la locul de munca si abia acum am aflat ca aveam dreptul la minim 3 zile de concediu de odihna suplimentar ca si persoana cu ... (vezi toată discuția)