avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 786 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Lichidare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Lichidare

Cand se achita drepturile banesti(salarii, compensatii in bani a concediului de odihna neefectuat, etc) in cazul angajatilor unei societati, care isi incheie activitatea ca urmare a incetarii la termen a contractului de prestari servicii? Ultima zi de contract este 30.04.2014.
Mentionez ca societatea nu are posibilitatea pastrarii angajatilor si ca urmare, conform cim si codului muncii, angajatii trebuiesc trecuti in preaviz cu 20 zile lucratoare inainte. Este corect sa se solicite alta modalitate de incetare a cim, cum ar fi demisie cu acordul partilor?
Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:58, 13 Martie 2014
panzarumitica a scris:

Cand se achita drepturile banesti(salarii, compensatii in bani a concediului de odihna neefectuat, etc) in cazul angajatilor unei societati, care isi incheie activitatea ca urmare a incetarii la termen a contractului de prestari servicii? Ultima zi de contract este 30.04.2014.
Mentionez ca societatea nu are posibilitatea pastrarii angajatilor si ca urmare, conform cim si codului muncii, angajatii trebuiesc trecuti in preaviz cu 20 zile lucratoare inainte.

plata se poate face oricand, nu exista un termen stabilit de lege in acest sens.

Este corect sa se solicite alta modalitate de incetare a cim, cum ar fi demisie cu acordul partilor?
Multumesc frumos!

depinde cine o solicita :D. In cazul incetarii prin acordul partilor, fostii salariati nu vor putea beneficia de ajutor de somaj.

Potrivit legislatiei in vigoare nu avem reglementata situatia cand se va plati salariul in cazul incetarii raportului de munca ... astfel, devin aplicabile prevederile art.166 alin.1 C.mun., si anume : salariul se plateste in bani cel putin o data pe luna, la data stabilita in contractul individual de munca, in contractul colectiv de munca aplicabil sau in regulamentul intern, dupa caz.

In speta, data platii salariului va fi data de ... ale lunii urmatoare lunii in care ati incetat raportul de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi banesti dupa demisie breman breman Am lucrat la o firma un an si jumatate. In cursul lunii octombrie a acestui am am demisionat. Pana in luna octombrie am avut 10 zile de concediu de ... (vezi toată discuția)
Concedierea in perioada de proba ralucyb ralucyb Buna ziua! Am si eu o nelamurire, am fost concediata in perioada de proba printr-o simpla notificare fara nici o justificare, intrebarea mea este nu trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Concediul de odihna popescu marcela popescu marcela Buna ziua, Daca un angajat solicita desfacerea CIM de comun acord la data prezenta dar nu a efectuat concediului de odihna la nivelul anului 2008, acesta ... (vezi toată discuția)