avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 737 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Data iesirii in pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Data iesirii in pensie

femeie, nascuta in 30 iunie 1959 cand pot iesi in pensie, care este stagiul complet de cotizare?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:12, 1 Ianuarie 2014
Varsta 61 de ani si 5 luni
Stagiul minim de cotizate este de 15 ani
Stagiul complet este de 31 de ani si 5 luni.
1. Pentru o femeie nascuta in iunie 1959 varsta standard de pensionare este de 61 de ani si 5 luni, stagiul cimplet de cotizare este de 31 de ani si 5 luni iar stagiul minim de cotizare este de 15 ani.

2. Pensia pentru limita de varsta se cuvine persoanelor care indeplinesc, cumulativ, la data pensionarii, conditiile privind varsta standard de pensionare si stagiul minim de cotizare.

3. Pensia anticipata se cuvine, cu cel mult 5 ani inaintea implinirii varstei standard de pensionare, persoanelor care au realizat un stagiu de cotizare cu cel putin 8 ani mai mare decat stagiul complet de cotizare.

4. Pensia anticipata partiala se cuvine, cu cel mult 5 ani inaintea implinirii varstei standard de pensionare, persoanelor care au realizat stagiul complet de cotizare, precum si celor care au depasit stagiul complet de cotizare cu pana la 8 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Varsta de pensionare bre_carmen bre_carmen Sunt nascuta in 13 iunie 1959, am 34 de ani de munca. Cand ma pot pensiona anticipat fara penalizare? (vezi toată discuția)
Vârstă pensionare Mentarece Mentarece Sunt profesoară din anul 1985 și aș dori să mă pensionez, menționez că sunt născută în anul 1960. Mă pot pensiona mai repede cu 3 ani? Ce lege mi se ... (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata fara penalizare catalinaelenavochita catalinaelenavochita mama mea e nascuta in August 1961, activez in campul muncii de 32 de ani. Varsta standard de pensionare este 62 ani si 1 luna. Are grupa a II-a care-i reduce ... (vezi toată discuția)