avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Mi s-a pus în vedere sã timbrez în 10 zile. Cum se ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Mi s-a pus în vedere sã timbrez în 10 zile. Cum se calculeazã termenul și cum transmit taxa instanței?

Am depus cerere de contestare a unei executari silite,deoarece pv de contraventie neplatit face obiectul unei plingeri aflate pe rol .Mi-a venit acasa inapoi cererea si anexele cu o adresa insotitoare prin care mi se cere sa platesc taxa de timbru de Xx lei in 10 zile . De ce au trimis si toate actele depuse de mine in 2 ex . ? Ii costa cam mult si inutil posta ! 10 zile sunt zile lucratoare ? Taxa de timbru se poate recupera daca cistig procesul ? Multumesc ,un an cu sanatate si succes !
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 23:24, 3 Ianuarie 2014
Calculul termenelor se feace pe zile calendaristice si nu lucratoare.

Da, sumele cheltuite cu procesul, cum ar fi taxa de timbru (in cazul dvs.) se poate recupera la cheltuieli de judecata, daca castigati procesul si, mai ales, daca solicitati in mod expres acest lucru instantei de judecata, la concluziile pe fond.
Calculul termenului de 10 zile se face conform art.181 Cod procedura civila neintrand in calcul ziua de la care incepe sa curga termenul, nici ziua cand acesta se implineste. Daca ziua in care se implineste termenul cade intr-o zi nelucratoare, termenul se prelungeste pana in prima zi lucratoare.
scrisoarea are data de sosire 24 dec , mama mea a depus la posta banii pt.taxa de timbru la posta in 30 dec dar in 31 la judecatorie nu s-a lucrat ,nici in 1,2,3,4 si 5 ian. Nu sunt in Bucuresti o luna.Mama poate depune iarasi cererea mea de proces si anexele ,care mi-au venit acasa, alaturi de chitanta pentru taxa de timbru ?sau sa le puna la posta cu confirmare in 6 ian ?multumesc
geavela a scris:
De ce au trimis si toate actele depuse de mine in 2 ex . ?

Vi le-au trimis din greșeală și trebuie neapărat să le restituiți ca să poată fi comunicate părții potrivnice.

geavela a scris:
dar in 31 la judecatorie nu s-a lucrat ,nici in 1,2,3,4 si 5 ian.

Să știți că instanțele lucrează.

geavela a scris:
scrisoarea are data de sosire 24 dec , (...) Mama poate depune iarasi cererea mea de proces si anexele ,care mi-au venit acasa, alaturi de chitanta pentru taxa de timbru ?sau sa le puna la posta cu confirmare in 6 ian ?

Dacă 24 decembrie 2013 este data poștei, atunci termenul de 10 zile se împlinește în data de 4 ianuarie 2014. Întrucât 4 ianuarie 2014 este o zi nelucrătoare, termenul se prelungește până la sfârșitul zilei de 6 ianuarie 2014. Mama dvs. nu poate să facă altceva decât să trimită totul prin poștă pentru că nu are procură din partea dvs. Însă, taxa judiciară de timbru ar trebui trimisă cu o adresă semnată de dvs....
Sunt de parere ca trimiterea prin posta prin scrisoare recomandata cu confirmare de primire este solutia viabila. Veti formula o adresa in care aratati ca depuneti la dosar taxa judiciara de timbru solicitata de catre instanta si tot in aceasta adresa scrieti ca anexati dovada achitarii taxei reprezentata prin chitanta seria... nr.... eliberata de Serviciul Financiar al Primariei ... .
La alte instante, registratura primeste si inscrisurile depuse de catre alte persoane, chiar daca nu au calitatea de parte in dosarul in care doresc sa depuna inscrisul necesar instantei. Acum, nu stiu care este practica la instanta din Bucuresti unde aveti dumneavoastra dosarul inregistrat.

Alte discuții în legătură

Comunicare adresa judecatorie otilia13 otilia13 Buna ziua! Am primit o comunicare de adresa de la judecatorie prin care mi se pune in vedere sa platesc taxa judiciara de timbru si sa raspund la intampinare ... (vezi toată discuția)
Zilele libere se calculează in termenul de apel Denage Denage Buna ziua.am o nelămurire privind perioada in care se depune apelul. pe data de 6 Decembrie ,a fost trimisa motivarea,dar nu am primit.o și am fost la ... (vezi toată discuția)
Comunicare adresă pentru plângere contravențională Alex.. Alex.. Bună ziua, În data de 30.12.2020 am depus o plângere contravențională împotriva unui PV prin care am fost amendat. Depunerea am făcut-o prin e-mail, ... (vezi toată discuția)