avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 727 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Mi s-a pus în vedere sã timbrez în 10 zile. Cum se ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Mi s-a pus în vedere sã timbrez în 10 zile. Cum se calculeazã termenul și cum transmit taxa instanței?

Am depus cerere de contestare a unei executari silite,deoarece pv de contraventie neplatit face obiectul unei plingeri aflate pe rol .Mi-a venit acasa inapoi cererea si anexele cu o adresa insotitoare prin care mi se cere sa platesc taxa de timbru de Xx lei in 10 zile . De ce au trimis si toate actele depuse de mine in 2 ex . ? Ii costa cam mult si inutil posta ! 10 zile sunt zile lucratoare ? Taxa de timbru se poate recupera daca cistig procesul ? Multumesc ,un an cu sanatate si succes !
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 23:24, 3 Ianuarie 2014
Daca totul,actele si taxa de timbru sunt trimise la judecatorie prin posta cu confirmare de primire in 6 ian ,aceasta fiind prima zi lucratoare din an , se considera trimiterea in termen ? desi la judecatorie actele vor ajunge in 7 sau 8 ian ? multumesc pentru amabilitate
Bineînțeles că înscrisurile vor ajunge la instanță ulterior datei de 6 ianuarie 2014, însă asta nu are importanță. Data care contează este data trimiterii acestora. Dacă înscrisurile vor fi puse la poștă în 6 ianuarie 2014, atunci termenul de 10 zile stabilit de instanță va fi respectat.
Verificati daca exista un dosar inregistrat.
In caz contrar ati putea avea alte probleme.

Daca exista dosar format puteti depune taxa personal prin anexa la cerere zau prin posta prin scrisoare recomandata cu confirmare de primire.
Daca trimiteti in termen legal sau depuneti in termen legal nu exista probleme.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comunicare adresa judecatorie otilia13 otilia13 Buna ziua! Am primit o comunicare de adresa de la judecatorie prin care mi se pune in vedere sa platesc taxa judiciara de timbru si sa raspund la intampinare ... (vezi toată discuția)
Zilele libere se calculează in termenul de apel Denage Denage Buna ziua.am o nelămurire privind perioada in care se depune apelul. pe data de 6 Decembrie ,a fost trimisa motivarea,dar nu am primit.o și am fost la ... (vezi toată discuția)
Comunicare adresă pentru plângere contravențională Alex.. Alex.. Bună ziua, În data de 30.12.2020 am depus o plângere contravențională împotriva unui PV prin care am fost amendat. Depunerea am făcut-o prin e-mail, ... (vezi toată discuția)