avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 369 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... comunicare adresa judecatorie
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

comunicare adresa judecatorie

Buna ziua!
Am primit o comunicare de adresa de la judecatorie prin care mi se pune in vedere sa platesc taxa judiciara de timbru si sa raspund la intampinare pe care nu mi-au comunicat-o, contrar mentiunilor din adresa.
In acest moment nu stiu daca e o eroare a grefierului neexistand intampinare sau ca ea exista si nu fost comunicata. Am fost azi la instanta si mi-au zis ca grefierul care a facut procedura va veni doar maine.
Adresa mi-a fost comunicata in data de 29 aprilie avand termen de 10 zile pt realizarea demersurilor mai sus menţionate. Intrebarea mea este daca in aceste 10 zile intra doar zilele lucratoare sau si sfarsiturile de saptamana, sarbatorile legale?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: otilia13 , utilizator 20:20, 7 Mai 2013
Cele 10 zile se calculeaza calendaristic, intrand in calcul atat week-end-urile cat si sarbatorile legale. Daca ultima zi a termenului cade intr-o zi nelucratoare, atunci termenul se prelungeste pana in prima zi lucratoare.

Mergeti la registratura instantei si intrebati daca s-a depus intampinare, apoi mergeti in arhiva si studiati dosarul, faceti copie dupa intampinare daca ea exista depusa la dosar.
am fost la registratura cu adresa de la judecatorie si au zis au zis ca nu stiu daca a depus intampinare si sa ma duc la arhiva iar doamna de acolo la randul ei a mers intr-o alta incapere sa-l caute pe grefier care saracul numai maine vine.....ca la noi la nimeni.
multumesc pt raspuns.
si ziua de 29 aprilie cand am primit adresa se ia in calcul sau termenul curge incepand cu ziua urmatoare....va intreb pt ca ma aflu la limita
multumesc.:(
Cand termenul se socoteste pe zile, nu intra in calcul ziua de la care incepe sa curga termenul, nici ziua cand acesta se implineste (NCPC art. 181, alin. (1), pct. 2.).
10 mai este ultima zi in care puteti plati taxa judiciara de timbru si sa raspundeti la intampinare
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Zilele libere se calculează in termenul de apel Denage Denage Buna ziua.am o nelămurire privind perioada in care se depune apelul. pe data de 6 Decembrie ,a fost trimisa motivarea,dar nu am primit.o și am fost la ... (vezi toată discuția)
15 zile lucratoare sau calendaristice la recurs? mieluu mieluu se socoteste termenul de 15 zile lucratoare sau calendaristice pentru recurs? incepind din ziua in care a fost primita corespondenta? multumesc mult. (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza termenul de 10 zile de depunere la instanta a unui raspuns? cristiannegru cristiannegru - la data de 03.06.2014 am primit de la instanta o Comunicare a unei Intampinari in care mi se spune ca trebuie sa formulez un Raspuns in Termen de 10 ... (vezi toată discuția)