avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1144 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Recalculare pensie coeficienti corectie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Recalculare pensie coeficienti corectie

Pentru un pensionar iesit la pensie in 01.09.2012 la care Casa de pensii NU a procedat din proprie initiativa la aplicarea indicelui de corectie gresit sau corect pana la 31.12,2013 va rog sa-mi spuneti incepand CU CE DATA se face recalcularea pensiei si cu ce indice de corectie? Toate comentariile legate de acest subiect sunt confuze si pleaca de la supozitia ca aceste case de pensii ar fi calculat gresit pensiile cu coeficientul 1,06 , insa ele nu s-au obosit sa recalculeze nimic pana la izbucnirea scandalului.

Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 14:25, 2 Ianuarie 2014
Nu asa se va proceda!Trebuie revenit cu avocatul dv la Casa de pensii care le va impune recalcularea prin instrumentul Notificarii unui dosar!Apoi ramane ca dansii sa fie vinovati de nexecutarea unei Notificari juridice facute de av in numele clientului sau!Cad deja in parte vinovat in mod automat dupa notivicarea prin avocatului dv!:console:
Vi se va recalcula pensia prin aplicarea indicelui de corectie de 1,17 in loc de 1,06.
Plata noilor drepturi se va face incepand cu 07/11/2013.
Multumesc frumos desi e inspaimantatoare Solutia. Nu cred ca sunt obligata eu sa urmaresc aparitia legilor si sa-i somez sa le aplice. Dar NU am inteles in perioada ianuarie 2013-7 nov 2013 cum imi vor recalcula pensia cu coeficientul de corectie pentru ca pana in prezent nu mi-au recalculat nimic si cred ca sunt obligati sa o faca din data aparitiei OUG din ian 2013.Trebuie sa-i dau in judecata?
Amanunte legate de indicele de corectie gasiti aici:

www.avocatnet.ro/content/for...

Vi se va recalcula si plati diferentele incepand cu 07/11/2013.

Eu nu cred ca exista la acest moment o persoana din cei peste 200.000 de cazuri,care a primit decizia in urma recalcularii punctajului mediu anual cu noul indice de corectie si pensia la noua valoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recalcularea pensiilor Anniko Anniko Am citit un articol referitor la faptul că \\"Aproximativ 210.000 de pensii vor fi recalculate, incepand cu data de 7 noiembrie 2013 \\" din care am înţeles ... (vezi toată discuția)
Indicele de corectie pentru 2012 ContSters278009 ContSters278009 Care va fi valoarea indicelui de corectie ,pentru persoanele care au iesit la pensie in anul 2012, si de cand se3 vor acorda aceste drepturi ? Se vor acorda ... (vezi toată discuția)
Pentru recalcularea pensiei din 2011-2013 coarci coarci vreau sa stiu daca beneficiez de recalcularea pensiei pe 2011,deoarece eu am iesit la pensiede limitade varsta pedata de 20-10 2011 pe baza legi nr=263/2010 (vezi toată discuția)