avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 895 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Convocare la conciliere
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Convocare la conciliere

Stiu ca in cazul somatiei de plata, sau al ordonantei 119/2007, pentru a actiona un debitor in instanta, nu mai e necesar sa-l convoci la conciliere sau sa depui la dosar dovada notificarii acestuia. Am castigat procese in care nu am depus decat actele doveditoare in privinta creantei mele.
Ceea ce vreau sa intreb este in situatia in care doresc sa fac cerere de deschidere a progedurii generale a insolventei. Este obligatoriu sa fac dovada convocarii la conciliere, cf. art 720 ind.1, C.proc. civ.? care sa fie transmisa cu minim 15 zile inaintea datei prevazute pt convocare, iar daca nu se prezinta nimeni la convocare sa astept inca 15 zile, astfel incat sa se implineasca 30 zile de la data primirii convocarii de catre debitor (art. 720 ind.1, alin. 5)?
Nu vad ceva stipulat clar, in afara de cod. Sigur mai sunt si alte dispozitii pe care nu le stiu si sper ca le pot afla de la cineva de aici. Fara conciliere risc sa mi se respinga cererea ? Desi creanta este certa, lichida , exigibila si depaseste plafonul minim prevazut de lege pt introducerea cererii.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: DAIANA_ , utilizator 12:15, 8 Aprilie 2009
in Legea 85/2006 privind procedura insolventei , la ART.3 se prevad conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca o creanta pt. a se deschide procedura (certa, lichida,exigibila, mai veche de 30 de zile, cuantumul minim de 10.000 Ron sau 60salarii medii nete pe economie). Nu este necesara parcurgerea procedurii de conciliere.
6 salarii
Intr-adevar , in legea insolventei nu se specifica de obligativitatea unei convocari. Astfel, inteleg ca art. 720 din cod de proc civ...nu se mai aplica....
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere deschidere insolventa paul_2008 paul_2008 Buna-ziua, Am livrat unei firme marfa de aproximativ 40.000 lei in baza unor comenzi scrise. Am facturat acea marfa, iar datoria nu a fost platita de peste 35 ... (vezi toată discuția)
Procedura prealabila art. 720^1 cpc ENGFULL ENGFULL in cazul in care debitorul nu s-a prezentat pentru concilierea prealabila , se incheie proces-verbal ? se mentioneaza ca nu a dat curs invitatiei si i se ... (vezi toată discuția)
Conciliere directa raluflory raluflory :-/am nevoie de un model orientativ de conciliere directa.eu, ca si creditor trebuie sa convoc debitorul, mai inainte de chemarea in justitie, la o conciliere ... (vezi toată discuția)